Nejnovější funkce Discordu s názvem Go Live je v podstatě něco jako sdílení obrazovky ve skupinovém hovoru, kde taktéž můžete sdílet i hry. Nyní vám však umožní hru streamovat přímo na serveru. Až 10 lidí ve stejném hlasovém kanálu tak může stream vidět.

Na rozdíl od klasického sdílení obrazovky v soukromých hovorech bude Go Live vyžadovat zapnutou funkci detekci her. To znamená, že uživatelé nebudou moci jednoduše sdílet obrazovku, ale mohou vysílat pouze hru. Stream by mělo být možné zapnout i pomocí překrytí přímo ve hře.

Streamy budou automaticky vysílány v 720p, avšak uživatelé, kteří mají Nitro Classic, budou mít možnost vysílat až v 1080p a v neposlední řadě uživatelé standardního Nitra budou mít možnost streamovat až ve 4K. Někteří uživatelé budou mít možnost službu Go Live využívat již 15. srpna, pro všechny by pak měla být spuštěna během příštích dvou týdnů.

Nicméně je zajímavé, že už nějakou dobu na některých novějších serverech funguje klasické sdílení obrazovky. Je tedy možné, že časem bude díky funkci Go Live možné streamovat cokoli a bude to fungovat v podstatě jako klasické sdílení obrazovky. A co si o funkci Go Live myslíte vy?