Codemasters postupně představují jednotlivé disciplíny silně arkádových závodů DiRT 5. Po Path Finder a Stampede se podíváme na Ice Breaker zasazený do chladného Norska.

Závody v tomhle prostředí jsou nebezpečné. Cesty pokrývá kluzký led. Klíčem k úspěchu je ovládnout plynový pedál, myslet na přetáčivé smyky a dávat si pozor na drifty. Ice Breaker se bude odehrávat také v jiných částech světa. Vývojáři potvrzují Nepál, a dokonce i zmrzlou řeku East River na newyorském Rooseveltově ostrově, kde spolu bude soupeřit až 12 aut.

„Různorodost je obrovským aspektem DiRT 5,“ říká zástupce Codemasters s tím, že chtějí hráčům přinést řadu nových zážitků i známé zážitky ze série DiRT. V každém případě nebude chybět dynamická změna počasí. Nikdy nevíte, co vás během závodů může potkat. Z ničeho nic se krásné slunné odpoledne v Norsku promění na sněhovou bouři.

DiRT 5 vyjde 9. 10. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Koncem roku bude hra vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X, kde poběží až při 120 snímcích za sekundu. V Google Stadia bude hra dostupná někdy na začátku roku 2021.