Nedávno jsme psali o 12 třídách automobilů, kterými se DiRT 5 pochlubí při svém vydání (nakonec jich bude 13) společně s více než 130 závody. Dnes následuje dynamický téměř dvouminutový trailer. Ten prezentuje další zajímavosti rallye závodů, různé tratě po celém světě, split-screen pro čtyři hráče a návrat oblíbené ultimátní disciplíny jménem Gymkhana.

Vezmeme to popořadě. V DiRT 5 budete závodit na zajímavých tratích a speciálních etapách roztroušených po celém světě – celkem je nám slibováno 10 nových lokací. Video láká na Brazílii, Spojené státy americké a Maroko. Účastnit se budete velkého množství eventů jako jsou Stampede, Rally Raid, Land Rush, Time Trial, Ice Breaker, Path Finder, Sprint, Ultra Cross, Vampire, King, Transporter a u hráčů velmi oblíbené epická Gymkhana.

„Ukázka globálních závodů začíná v Brazílii pod bdělým okem Krista Spasitele. Auta sviští bahnem a svěží vegetací před přechodem do horké arizonské pouště. Zde, hluboko v srdci kaňonu, je oválná písčitá dráha, která je ideální pro některé závodní sprinty. Míříme do drsných roklí v Maroku, kde ukazuje hornatou krajinu v náročném Path Finder eventu,“ popisují nový trailer vývojáři.

DiRT 5 se soustředí nejen na zážitek pro jednoho hráče, ale také na multiplayer. O jednotlivých režimech se dozvíme více informací později. Už nyní ale víme o split-screenu. Na rozdělené obrazovce u jedné konzole nebo počítači budou moci závodit nejen dva hráči, ale rovnou čtyři hráči. Bohužel nevíme, zda split-screen pro čtyři bude i na současné generaci konzolí, osobně bych ho očekával pouze na PC, PS5 a Xboxu Series X.

Vývojáři se pochlubili také detailním editorem vozů s možností měnit jeho barvu a přidávat různé samolepky. V neposlední řadě došlo ještě na potvrzení fotografického režimu pro úpravu screenshotů.

DiRT 5 dorazí 9. 10. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra bude vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X, kde poběží až při 120 snímcích za sekundu. Codemasters slibují, že majitelé PS4 a Xboxu One budou moci zdarma upgradovat na verzi pro novou generaci konzolí - za předpokladu, že zachováte značku konzole.