Po delší době se uskutečnil od Nintenda event, který se jmenuje Nintendo Direct. V něm se člověk dozví novinky o nadcházejících titulech či různé aktualizace pro nadcházející období. A jinak tomu nebylo ani nyní. Pojďme se na to vrhnout. A že je, na co se těšit.

NOVÉ MARIO STRIKERS: BATTLE LEAGUE UŽ V ČERVNU

Vloni v červnu jsme se dočkali sportovní hry s Mariem v podobě Mario Golf: Super Rush, letos v červnu se opět dočkáme sportovní hry s Mariem. Ta ponese jméno Mario Strikers: Battle League a konkrétně vyjde 10. 6.

Ve hře se dostaneme na fotbalové hřiště. Jde o obvykle chaotické a přehnané akce spojené se vzrušujícími možnostmi hry pro více hráčů. Místní multiplayer bude podporovat až 8 hráčů a online režim „Clubs“ bude mít až 20 aktivních hráčů najednou.

„Připravte se na Strike, fotbalový sport pět proti pěti bez pravidel – udělejte vše, abyste vyhráli! V této hře můžete přemýšlet, používat předměty a aktivovat speciální střely. Na jednom systému Nintendo Switch může proti sobě soutěžit až osm hráčů – čtyři hráči v každém týmu. Kromě jednotlivých zápasů umožní online hraní 20 hráčům připojit se a soutěžit o to, aby se stali nejlepším klubem světa. Hlavním pravidlem v tomto sportu je vládnout na hřišti!“

XENOBLADE CHRONICLES 3 VYJDE LETOS V ZÁŘÍ

Vývojáři z Monolith Soft poslali pro Direct vysloveně bombu. Konečně odhalili Xenoblade Chronicles 3. Titul dorazí na Switche letos v září a propojí se s Xenoblade Chronicles 1 + 2.

Již nějakou dobu můžeme vidět několik důkazů ve formě aktualizací webových stránek, a dokonce i hlasových představitelů, kteří o tom mluvili. A nyní je vše potvrzené. Oficiální prohlášení od Nintenda:

„Xenoblade Chronicles 3, v další hře z uznávané RPG série od vývojáře MONOLITH SOFT, čeká obrovský svět. Hráči se vžijí do rolí protagonistů Noaha a Mio uprostřed zmatku mezi nepřátelskými národy Kevese a Agnuse. Šest postav pocházejících z těchto národů se zúčastní velkého příběhu, jehož ústředním tématem je „život“. Prozkoumejte nový svět, který propojí budoucnost Xenoblade Chronicles a Xenoblade Chronicles 2. Svět, který bude uveden pro Nintendo Switch v září 2022.“

WII SPORTS SE VRACÍ JAKO NINTENDO SWITCH SPORTS

Wii Sports ožívá, a to pro Switch v podobě Nintendo Switch Sports a vyjde už v dubnu. Nová hra bude zahrnovat tenis, bowling, chambaru, fotbal, badminton a volejbal, přičemž golf bude přidán prostřednictvím aktualizace softwaru na podzim. Aktualizace umožňující funkci příslušenství Joy-Con nožního popruhu s fotbalem je také naplánována dříve, v létě.

Online a místní multiplayer bude zahrnut, a přestože můžete používat jedinečné postavy, zdá se, že jsou podporovány i klasické Mii. Nintendo Switch Sports dorazí 29. 4. 2022, ale online playtest proběhne mezi 18. a 20. 2.

„Houpejte se, kopejte a vrhněte se na cestu k vítězství se sbírkou sportů, která vás vtáhne přímo do akce! Hrajte spolu osobně nebo online s rodinou a přáteli nebo vyzvěte přátelské konkurenty blízko i daleko v nové iteraci klasické série Wii Sports. Proměňte své akce v reálném světě na pohyby ve hře pomocí ovladačů Joy-Con a soutěžte v šesti sportech, včetně fotbalu, volejbalu, bowlingu, tenisu, badmintonu a chambary (šerm).

Můžete dokonce použít Joy-Con s příslušenstvím Leg Strap, které je součástí fyzické verze, a kopnout do míče ve Soccer Shoot-Out! Navíc se letos na podzim plánuje přidání sedmého sportu prostřednictvím bezplatné aktualizace – připravte se na Golf! Buďte aktivní a pusťte se do hry, když Nintendo Switch Sports startuje 29. 4.! Předobjednávky začínají dnes v Nintendo eShopu. Pro členy Nintendo Switch Online bude 18., 19. a 20. 2. k dispozici také online test hraní.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes Hits Switch vyjde v červnu

Odhalte osudy tří zemí ve hře Fire Emblem Warriors: Three Hopes – jiném příběhu ze stejného vesmíru jako Fire Emblem: Three Houses.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes se odehrává ve Fódlanu, zemi ovládané třemi mocnostmi. Užijte si souboje, které spojují akci a taktiku. Přímo ovládejte postavy a koste hordy nepřátel v intenzivní akci Warriors a zároveň dávejte rozkazy spojencům. Při rozhodování, kam postoupit přemýšlejte takticky na základě stavu bojiště. Mezi bitvami komunikujte s okouzlujícími postavami z Fire Emblem: Three Houses.

MARIO KART 8 DELUXE DOSTANE BOOSTER COURSE PASS

Nintendo oznámilo, že se její historicky nejprodávanější hra dočká rozšíření v podobě DLC. V něm bude zahrnuto 48 remasterovaných tratí z minulých vydání Mario Kart. Tratě budou uvolňovány postupně ve vlnách do roku 2023.

Teď to nejhlavnější, rozšíření nebude zadarmo a stejně jako v případě rozšíření pro hru Animal Crossing v minulém roce, bude zpoplatněné. Zaplatíme za něj 625 korun nebo 24,99 euro a vydané bude 18. 3. 2022, takže se dočkáme velmi brzy. A pozor, stejně jako to bylo v případě rozšíření pro hru Animal Crossing, tak i tady mají uživatelé rozšířeného předplatné Nintendo Switch Online + Expansion Pack možnost bezplatného rozšíření pro Mario Kart.

Oficiální prohlášení k novému rozšíření:

Celkem 48 remasterovaných hřišť z celé série Mario Kart přijde do Mario Kart 8 Deluxe jako placený obsah ke stažení! Do konce roku 2023 bude uvolněno osm hřišť najednou v šesti vlnách, které lze hrát lokálně nebo online.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass si můžete užít bez dalších nákladů s placeným členstvím Nintendo Switch Online + Expansion Pack nebo si jej zakoupit samostatně za 625 korun nebo necelých 25 euro. Tratě jako Wii Coconut Mall, N64 Choco Mountain a Tour Tokyo Blur budou zahrnuty do první vlny. První vlna Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass bude spuštěna 18. 3. Předobjednávky na DLC začínají dnes v Nintendo eShopu.“

Při té příležitosti snížilo Nintendo i cenu digitální verze hry Mario Kart 8 Deluxe na svém eShopu a do 22. 2. 2022 ji můžete zakoupit za akčních 999 korun nebo necelých 40 euro. Bohužel si však můžeme být jistí, že nový díl Mario Kart nás jen tak nečeká.

METROID DREAD ZÍSKÁVÁ AKTUALIZACI

Velmi úspěšný titul Metroid Dread, který vyšel v říjnu minulého roku obdrží bezplatnou aktualizaci. První již vyšla a týká se nových herních režimů: Rookie Mode a Dread Mode. Druhá aktualizace je naplánovaná na duben a přidá Boss Rush Mode. A co jednotlivé módy znamenají? Dread Mode je nový super náročný režim zabití jedním zásahem. Alternativní Rookie Mode zvyšuje zotavení zdraví a dělá hru přístupnější pro hráče, kteří v sérii začínají. Demo hry bude také aktualizováno s oběma těmito režimy.

VELÍCÍ DŮSTOJNÍCI V ADVANCE WARS 1+2: RE-BOOT CAMP ZÍSKAJÍ HLASY

Novinky přicházejí také o Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, které bylo v minulém roce odloženo. A sice, že všichni velící důstojníci jsou obohaceni o hlasy, a tak budete moci nejen dialogy číst, ale i poslouchat. V traileru byly podrobně popsány i všechny nabízené režimy. Od kampaně po válečnou a designovou místnost. To znamená, že je tu i návrat vlastních map. Některé z map budou podporovat jak lokální multiplayer, tak i online. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp vychází 8. 4.

NINTENDO ODHALUJE KOOPERATIVNÍ REŽIM PRO SPLATOON 3

Hra Splatoon 3 je pravděpodobně tou jednou z nejočekávanějších her od Nintenda v tomto roce. Během eventu Nintendo Direct jsme se mohli podívat i na zbrusu „novou vlnu“ nesoucí jméno Salmon Run (Lososí běh).

Tato „vlna“ bude obsahovat nové funkce, a to včetně nejrůznějších nových bossů. Tím je obří losos a také mnoho dalších tvorů, jejichž poražení bude vyžadovat hodně týmové práce.

Režim Salmon Run byl původně představen ve dvojce. Splatoon 3 vyjde na Nintendo Switch letos v létě.

NA SWITCHE VYJDE PORT VESMÍRNÉ ADVENTURY NO MAN'S SKY

Vývojáři odhalili na prezentaci port pro Switch své masivní vesmírné adventury No Man's Sky. Switch edice bude obsahovat posledních pět let aktualizací, které Hello Games vydaly pro PlayStation, PC a Xbox verze hry. Jen minulý rok Hello Games dodali čtyři velké aktualizace No Man's Sky – Frontiers, Prisms, Expeditions a Companions – které do hry přinesly zcela nové herní mechanismy a přepracované vizuální prvky.

No Man's Sky bylo původně vydáno na PlayStation 4 a Windows PC v roce 2016 a slibovalo, že vše ve hře – každý list, strom, pták, ryba, kámen, oceán, mrak, ruina, hvězda, galaxie a planeta – je procedurálně generován. Verze pro Xbox One následovala v roce 2018 s nativními verzemi pro PlayStation 5 a Xbox Series X vydanými v roce 2020. Navzdory počátečnímu klopýtnutí při spuštění a nesplnění očekávání hráčů, Hello Games působivě obrátilo No Man's Sky pomocí bezplatných a smysluplných aktualizací a doplňků. Switch verze bychom se měli dočkat letos v létě.

DISNEY LETOS V LÉTĚ VYDÁ NOVÉ FREE-TO-PLAY ZÁVODY

Hra ponese jméno Disney Speedstorm. Bude obsahovat „legendární seznam“ postav a skladeb inspirovaných sériemi z univerza Disney a Pixar. Budou také pravidelně přidávány nové sezóny a obsah, aby závody byly vždy čerstvě aktuální.

Kromě toho bude podpora napříč platformami (cross-play), stejně jako rozdělená obrazovka (split-screen) a online režimy pro více hráčů. Zúčastníte se závodů?

HRY EARTHBOUND NOVĚ PŘIDANY DO NINTENDO SWITCH ONLINE

Novinky se dočkalo i základní předplatné služby Nintendo Switch Online, a to v podobě dvou her. Jde o EarthBound z roku 1995, kterou jste mohli hrát na SNES konzoli, a EarthBound Beginings, která vyšla už v roce 1989 na konzoli NES. Zahrát si můžete po aktualizaci aplikací Nintendo Switch Online už dnes.

„Připojte se k Nessovi, Paule, Jeffovi a Poovi v jejich snaze splnit prastaré proroctví a zastavit zlého Giygase (a možná cestou stihnout koncert Runaway Five) v oblíbené klasice Super NES EarthBound. Kromě toho se vraťte do 1989 pro EarthBound Beginnings, lokalizovanou verzi původní hry Famicom Mother. EarthBound i EarthBound Beginnings přicházejí na Nintendo Switch Online... a to již dnes!“