Mobilní hack-and-slash titul Diablo Immortal se dostal do další fáze vývoje. Ve vybraných regionech začíná uzavřená beta verze pro Android. Testu se v současné době mohou zúčastnit vybraní hráči z Kanady a Austrálie. V nadcházejících týdnech se přidají hráči z Jižní Koreje, Japonska a Číny.

V uzavřené betě vývojáři testují nový obsah. Zejména třídu Nekromanta, ovládání přes gamepad a utrácení skutečných peněz skrz mikrotransakce. Hlavním tématem jsou také PvP souboje, tedy hráči proti hráčům, což má být endgame celé hry.

Nekromant se připojuje ke skupině hratelných tříd v podobě barbara, křižáka, lovce démonů, mnicha a mága. Jak je běžné u hlavních dílů značky od Blizzardu, tak nekromant dokáže oživit mrtvoly a vytvořit si armádu nemrtvých.

Co se ovládání přes gamepad týče, tak podporovány jsou Xbox One Wireless Bluetooth Controller, Xbox Series X|S Bluetooth Controller, Xbox Elite Controller Series 2, Xbox Adaptive Controller, Sony Dualshock 4 a Razer Kishi.

Beta vyžaduje telefon/tablet s operačním systémem Android OS 5.0 (Lollipop) nebo novější. Dále alespoň procesor Snapdragon 670 / Exynos 8895, grafický čip Adreno 615 / Mali-G71 MP20 a 2 GB RAM.