Diablo Immortal překonalo 20 milionů instalací na zařízeních Android, iOS a PC, pochlubil se o víkendu Blizzard. Jak vidno, zájem o bezplatnou rubačku z temného světa roste, i když názory na hru se kvůli mikrotransakcím v endgame obsahu moc nezlepšují.

Blizzard se u této příležitosti rozhodl rozdat bonusy, které se skládají z Legendary Crest, zlata a dalších věcí pro všechny hráče, kteří se přihlásili do hry. Ta se minulý týden dočkala důležité aktualizace, umožnila měnit třídy, přidala nového bosse a další obsah. Více jsme o ní psali tady.

Někteří hráči postupně mění na Diablo Immortal názor. Na Redditu se objevuje skupinka, která Diablo Immortal nazývá perfektní hrou pro casual hráče, tedy pro příležitostné hráče. Ti si užijí příběhovou část a poté titul odinstalují. S agresivním systémem mikrotransakcí se tak vůbec nesetkají.

„Když Immortal vyšel, měl jsem k němu hodně odporu, ale teď už mi opravdu vadí jen ta monetizace, která se mě stejně netýká, takže teď jde o perfektní hru pro mou casual duši,“ píše jeden uživatel na Redditu. Další na něj reagují a domnívají se, že Diablo Immortal je skvělou hrou pro jednoho hráče, klidně jen na půlhodinové hraní denně.