Vypadá to, že Diablo Immortal v letošním roce hotové nebude. Společnost Activision Blizzard totiž při pohovoru se svými investory prozradila, že až na druhou polovinu letošního roku plánuje regionální alfa testy. Účelem těchto testů je získat „neocenitelnou“ zpětnou vazbu od hráčů.

Podrobnosti jsme se nedozvěděli. Místo nich byli investoři ujištěni, že mobilní spin-off Diabla dosahuje dobrého progresu. Verze, která byla k vidění na BlizzConu 2019, je v lepší formě a interní testy přinesly „povzbudivé“ výsledky.

Na vývoji hry Diablo Immortal spolupracuje Blizzard s čínskou společností NetEase. Tato spolupráce má zajistit autentický zážitek Diabla na mobilech a tabletech. I přes tuhle skutečnost zůstává Blizzard soustředěn na počítače, kde firma začínala. Mobily pro studio představují příležitost oslovit další hráče.

Diablo Immortal bylo odhaleno již na BlizzConu 2018 a způsobilo mezi fanoušky spoustu negativní odezvy. O rok později Blizzard napravil svou reputaci, když oznámil Diablo IV. Včera byl navíc potvrzen příchod Roda Fergussona, šéf studia The Coalition (série Gears of War) se připojí k Blizzardu, aby dohlížel na značku Diablo.