Sešly se nám dvě zprávy o Diablu. Nejprve Blizzard promluvil o plánech týkajících se Diabla 4 a poté se na Microsoft Store krátce objevilo datum betaverze remasteru Diabla 2.

Daniel Alegre, provozní ředitel Activisionu Blizzard, přišel s dobrou zprávou pro ty, co doufají v dlouhodobý zážitek v Diablu 4. Společnost do vývoje investovala velké množství prostředků s cílem dlouhodobě zvýšit zapojení hráčů.

„Pokračujeme v práci na Diablu 4, děláme významné pokroky a tým věnuje zdroje na vytvoření vzrušujícího obsahu, který bude hnacím motorem pro několik příštích let,“ řekl Alegre před investory.

Bohužel, datum stále neznáme. Místo toho došlo k odkladu připravovaného mobilního MMORPG titulu Diablo Immortal na první polovinu roku 2022. S ním má Blizzard v plánu zvýšit dosah série ještě před vydáním čtvrtého dílu.

Dobře se má vyvíjet také Overwatch 2. Tým měl dosáhnout významného milníku a blíží se k pozdější fázi vývoje. Podle posledních neoficiálních zpráv ale vývoj Overwatch 2 trvá déle, než se očekávalo. Vydání v roce 2022 se prý zdá nepravděpodobné.

Mnohem, mnohem dříve si zahrajeme Diablo 2 Resurrected. Remaster druhého dílu této hack-and-slash akce je naplánován na 23. 9. (pokud nebude odložen). Na Microsoft Store se krátce objevilo datum betaverze. Ta má začít 17. 8. Blizzard dříve slíbil veřejnou betu někdy na srpen.

Diablo 2 Resurrected je remaster původní hry z roku 2000 s vylepšenou grafikou, rozlišením 4K a multiplatformním postupem pro PC, PlayStation, Xbox a Switch. Ve hře vstoupíte do temného, démony zamořeného světa a probojujete se hordami pekelných stvoření. Vyberete si postavu z různých tříd a pustíte se do boje v nejrůznějších oblastech, včetně katakomb, starobylých ruin a jeskyň.