Blizzard pokračuje v bližším představení remasteru druhého Diabla. Vylepšená verze oblíbené hack and slash akce se pochlubila hardwarovými požadavky a potvrzením podpory modifikací. Vývojáři se navíc dušují, že nebudou opakovat chyby nepovedeného Warcraftu 3: Reforged.

V pátek v noci na zahajovacím ceremoniálu virtuálního BlizzConu bylo odhaleno Diablo 2: Resurrected. Remaster dvacet let staré klasiky má na starost zkušené studio Vicarious Visions (tvůrci Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy) za doprovodu Blizzardu. Titul je určen pro moderní zařízení a nabídne plnohodnotné 3D vykreslování, dynamické nasvícení, vylepšené animace a kouzelnické efekty, 4K rozlišení a přepracované filmečky. Na druhou stranu zůstane původní hratelnost, jen bude mírně vylepšena. Hráči navíc budou moci kdykoli přepínat mezi novou a starou verzí Diabla II.

Pokud si budete chtít zahrát Diablo 2: Resurrected na počítači, připravte si výkonný procesor. Pro hraní v rozlišení 720p je uváděn Intel Core i3-3250 nebo AMD FX-4350, zatímco pro 1080p je to Intel Core i5-9600k nebo AMD Ryzen 5 2600. Bohužel nevíme, zda jsou doporučené požadavky určené pro ultra nebo low nastavení grafiky. Podle procesoru lze ale předpokládat, že jde o nastavení s nejvyššími efekty.

Přečtěte si také: Představen remaster Diabla 2, nová třída pro Diablo 4 i novinky pro World of Warcraft

MINIMÁLNÍ POŽADAVKY PRO HRANÍ V ROZLIŠENÍ 720P

  • Operační systém: Windows 10
  • Procesor: Intel Core i3-3250 / AMD FX-4350
  • Grafická karta: Nvidia GTX 660 / AMD Radeon HD 7850
  • Operační paměť: 8 GB
  • Místo na disku: 30 GB

DOPORUČENÉ POŽADAVKY PRO HRANÍ V ROZLIŠENÍ 1080P

  • Operační systém: Windows 10
  • Procesor: Intel Core i5-9600k / AMD Ryzen 5 2600
  • Grafická karta: Nvidia GTX 1060 / AMD Radeon RX 5500XT
  • Operační paměť: 16 GB
  • Místo na disku: 30 GB

Tvůrci modifikací mohou být v klidu. Diablo 2: Resurrected bude podporovat modifikace stejně jako originál. Pokud by tomu bylo naopak, musel by se Blizzard připravit na tvrdou kritiku. Mody u původního Diabla II jsou velmi populární. Mimo jiné vznikl i český dabing.

Rod Fergusson, vývojář z Blizzardu, ujišťuje fanoušky, že remaster druhého Diabla nebude opakovat chyby nepovedené předělávky Warcraftu 3. Mimo jiné Diablo 2: Resurrected nenahradí původní hru. Obě budou fungovat samostatně. Navíc v předělávce nebude žádný in-game obchod, kde byste si mohli koupit předměty pro usnadnění hry, zvýšení statistik atd. Jinými slovy, žádné mikrotransakce.

Přečtěte si také: Warcraft 3: Reforged nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Diablo 2: Resurrected vyjde v letošním roce na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC. Cena byla stanovena na 40 eur.