Pokud máte v počítači uložené pozice z původního Diabla 2, tak je nevyhazujte do koše. Chystaný remaster je bude podporovat a umožní vám pokračovat tam, kde jste skončili. To se samozřejmě týká pouze PC verze, na konzolích tato podpora nebude.

Původní Diablo 2 vyšlo před více než dvaceti lety a stále má aktivní hráčskou základnu. Ta by měla být z této zprávy nadšena, stejně tak z předešlých oznámení. Blizzard mimo jiné potvrdil podporu modifikací i možnost kdykoliv v Diablo 2 Resurrected přepínat mezi novou a starou grafikou. A to nejlepší na závěr: Diablo 2 Resurrected bude žít vedle klasického Diabla 2.

Diablo 2 Resurrected bude mít před vydáním dva testy alfa verze. První se bude soustředit výhradně na zážitek pro jednoho hráče, zatímco druhý na multiplayerovou kooperaci a zátěž serverů. Zájemci se mohou zaregistrovat zde. V této souvislosti se už objevily falešné pozvánky do testu. Blizzard před nimi varuje a objasňuje, že jediným způsobem, jak se dostat do testu, je registrace na oficiálních stránkách. Zbytek nabídek je falešných a s největší pravděpodobností jsou vytvořeny s cílem ukrást váš Battle.net účet.

Vylepšená verze Diabla 2 i s rozšířením Lord of Destruction vyjde v letošním roce na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC. Cena byla stanovena na 40 eur. Na PS5 budou podporovány speciální funkce ovladače DualSense.