Tak se to konečně stalo. Známý americký vydavatel Devolver Digital se po spoustě let spolupráce s nezávislým chorvatským týmem Croteam rozhodl vývojáře koupit. Taková zpráva přichází necelý měsíc po vydání jejich posledního projektu Serious Sam 4, který jsme velmi nedávno recenzovali.

Oznámení přišlo skrze oficiální blog vydavatele, který akvizici oznámil v poměrně nadnesené tiskovce a s humorem pro něj typickým.

Od [doby, co jsme s Croteam podepsali smlouvu na Serious Sam 3], jsme se jako Croteam a Devolver Digital spojili na desítkách her - z frenetické série Serious Sam až po oceňované The Talos Principle napříč PC, konzolemi, VR a mobilními platformami. Společnosti Croteam a Devolver Digital spolu chodily tak dlouho, že jsme se rozhodly se vzít.

Devolver koupil Croteam… Nebo možná Croteam koupil Devolver… Kdo v téhle fázi vztahu ví. Co ale jisté je, je to, že naše společná budoucnost je ultra vzrušující s novými projekty jako The Talos Principle 2, novými Serious Sam hrami a novou IP od Croteam a Croteam Incubator. Croteam si samozřejmě zachová plnou kreativní svobodu a Devolver Digital bude mít nadále blbé návrhy, které Croteam bude ignorovat - a my to tak preferujeme.

Přečtěte si také: Angry Gelu recenzuje Serious Sam 4