Máme za sebou nejlepší tiskovou konferenci. Ve společnosti Devolver Digital překonali sebe sami a připravili další neobvyklou show plnou vtípků, narážek a referencí na to, co se stalo ve videoherním průmyslu. Několikrát se dokonce střelili do nohy.

Během zajímavého a vtipného příběhu (záznam nahoře) došlo na čtyři hry. Jako první bylo stanoveno datum vydání akční/strategické dobrodružství Cult of the Lamb, kde hrajete za posedlého beránka, kterého před vyhlazením zachránil zlověstný cizinec. Vy mu musíte splatit dluh tím, že v jeho jménu vybudujete věrné následovníky. Takže založíte svůj vlastní kult v zemi falešných proroků a vydáte se do rozmanitých a tajemných oblastí.

Cult of the Lamb vyjde 11. 8. 2022 na PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a PC. Na Steamu si můžete zahrát demoverzi.

Akční strategii měníme za vykopávání dveří, nakopávání zadků a střílení v bleskurychlé first-person akci Anger Foot ve Shit City, kde dáte na frak hrozivému zvěřinci nemilosrdných gangsterů.

„Vypusťte ty nejsmrtonosnější nohy na světě na pestrobarevnou skupinu antropomorfních nepřátel. Vyklízejte slumy, kanály a mrakodrapy, přičemž se chopíte nových zbraní, odemknete nové tenisky a absurdními a podivuhodnými způsoby si vylepšujete schopnosti. Prokopejte se a prostřílejte k východu a zanechte za sebou doutnající stopu rozbitých dveří, zlomených kostí a zmačkaných energetických nápojů,“ uvádí tisková zpráva.

Anger Foot očekávejte v roce 2023 na PC. Už nyní na Steamu najdete demo.

Troška oddechu nás čeká v akčním plošinovkovém dobrodružství The Plucky Squire pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Na tyhle platformy hra zavítá v příštím roce a slibuje kouzelná dobrodružství Jota a jeho přátel – postaviček z příběhů, které objevují trojrozměrný svět mimo stránky své knihy.

Budete skákat mezi 2D a 3D světy, řešit hádanky, boxovat s jezevci, létat s jetpackem... Tady demo není.

Ani poslední hra není typickým dobrodružství. V titulu Skate Story (v roce 2023 na PC) se nestanete obyčejným skejťákem, který si užívá jízdu na prkně někde v prosluněné Kalifornii. Tady se stanete démonem v podsvětí, stvořeného ze skla a bolesti.

To ale není vše. Ďábel vám dal skateboard a úkol, abyste dojeli na Měsíc a spolkli ho. Když to dokážete, budete osvobozeni.