DmC: Devil May Cry vyšel před pár lety, a tak se logicky začal vyhlížet další díl. Díky E3 jsme se dočkali oznámení Devil May Cry 5 a ne dlouhou dobu poté jsme se dozvěděli i to, že vývoj je ve velice pokročilém stádiu, tudíž bychom se neměli dočkat prodlevy. Devil May Cry 5 by tak měl skutečně vyjít zjara příštího roku.

Co je ale vskutku potěšující, je snaha vývojářů. V rozhovoru pro GamesIndustry se pohlaváři evropského Capcomu rozpovídali o tom, že Devil May Cry 5 bude tím, čím si fanoušci přejí, aby byl. Předešlý DmC byl dobrým dílem, avšak pár detailů neušlo kritickému oku fanoušků, a toho se vývojáři chtějí vyvarovat.

"Poslední hra byla hodně dobrá, ale pár hlasů smutnilo nad tím, že se nejednalo o přímý sequel a takové věci. I proto si tým řekl: 'Co uděláme příště?' Fanoušci si přáli, aby Devil May Cry 5 byl bližší dílům 1, 2 a 3, a tak vznikl tento projekt. Můžeme debatovat nad tím, jestli ten žánr má stejný šmrnc jako kdysi... ale to je na pováženou. Tohle vzniklo proto, jelikož si to fanoušci přáli," sdělil marketingový manažer Antoine Molant.

Zástupci Capcomu zároveň uvedli na rovinu, že se sice jedná o hru stavěnou na prosbách fanoušků, ale tým se stále drží při zemi. Byť zde je snaha vyhovět komunitě, hra se musí prodávat. Některé tipy se tak do hry nedostanou, protože "je to už přes čáru". Spokojení by měli být ve výsledku všichni.