Microsoft s Activisionem si řekli, že hráčům zpříjemní úterní podvečer (a mě donutí zůstat déle v práci). Nejprve byl představen multiplayer pro Call of Duty: Vanguard, následoval první pohled na novou mapu Call of Duty: Warzone a teď tady máme stream věnovaný nové kariéře a vylepšenému jízdnímu modelu Forza Horizon 5.

Co nabídne rozsáhlé a různorodé Mexiko? Jak je u série zvykem, hráči se mohou těšit na obrovské množství závodů, aktivit a výzev, což je dále doplněno o různé úkoly během jednotlivých závodů, které můžete splnit.

Hlavní myšlenkou pro vývojáře při vzniku kampaně byla volnost, volba s možností vybrat si, co chcete a kdy chcete, a to za doprovodu připravených úkolů. Těšit se můžete na silniční závody, závody v terénu, cross-country, expedice, kaskadérské závody a samozřejmě i na hledání ukrytých aut.

Hlavní část kariéry by měla trvat 10 až 20 hodin. Téměř celá kampaň podporuje kooperaci, která nebude mít vliv na individuální postup. To znamená, že můžete do hry naskočit s kamarády a pokračovat v plnění Accolades, pokračovat v Horizon Adventure a vydávat se na expedice.

Splněním specifických cílů a výzev nazvaných Accolades odemknete nové kapitoly Horizon Adventure, expedice, které otevírají nová místa festivalu, další Accolades a mnoho dalšího obsahu. Expedice jsou výlety napříč Mexikem ve filmovém zážitku.

Po dokončení kariéry není nutné splnit všechny úkoly. To bylo i u předešlých dílů a znamenalo to, že dokončení všeho zabralo desítky a desítky hodin.

Vývojáři mysleli na hráče, kteří se v množství obsahu budou cítit utopeni. Všechny události společně s globálními eventy budou seskupeny na obrazovce, abyste věděli, co a jak.

V neposlední řade ve studiu Playground Games zapracovali na vykreslování a fyzice s cílem vylepšit jízdní model tak, aby hráči vnímali rozdíly mezi jednotlivými vozidly a různými povrchy. Do toho všeho promlouvá také zlepšení brzdění a vliv pneumatik. Příznivce hraní na volantu potěší i lepší odezva.

A co se aut týče, tak jich bude přes 500.

Forza Horizon 5 vyjde 9. 11. letošního roku na Xbox One, Xbox Series X|S a PC. Ve hře budou české titulky a samozřejmostí je přidání do katalogu předplatného Xbox Game Pass ve stejný den, což mírně kompenzuje absenci demoverze.

Níže ještě záznam celého dnešního streamu, uvidíte v něm i desítky nových automobilů, které dosud nebyly ukázány: