Aktualizace: Activision dnes k večeru oficiálně oznámil Call of Duty: Warzone a přinesl první trailer, na který se můžete podívat výše.

Minutu a půl dlouhé video potvrzuje, že Call of Duty: Warzone bude zdarma pro všechny na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, a to od zítřejšího dne - 10. 3. 2020 (od 16:00 našeho času). Současně došlo k potvrzení, že battle royale nabídne bitvy až 150 hráčů na jedné obrovské mapě (solo, duo, trio), jež nabízí známá místa z jednotlivých lokalit Modern Warfare. Hráči budou soupeřit nejen prostřednictvím zbraní, ale využijí také automobily, vrtulníky, čtyřkolky a další stroje.

Dobrou zprávou je rovněž podpora cross-platformového hraní, kdy si zahrajete s přáteli, kteří nehrají na stejné platformě jako vy. Potvrzena byla také měna Plunder, za niž si budete moct pořídit respawn žetony, výstroj, různé schopnosti, killstreaks, dropy plné kosmetických doplňků, a dokonce i poražené spoluhráče, kteří se mohou vrátit do hry.

Velkou novinkou je Gulag. Pokud zemřete ve Warzone, ocitnete se uvězněni v Gulagu. Abyste se z něho dostali, musíte vyhrát souboj jeden na jednoho s jiným hráčem. Když uspějete, vrátíte se do zápasu. Sledovat budete moci i jiné hráči, jak spolu v Gulagu bojují a zapojit se do bitvy tím, že po jednom z nich budete házet kameny, které je mohou omráčit.

Pokud si bude chtít Call of Duty: Warzone zahrát někdo, kdo nezná tuhle sérii, tak pro něj je vhodný tréninkový režim. V něm se naučí základní mechaniky hry.

Více se dočtete v původní zpráva níže.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Activision se před pár lety rozhodl zaimplementovat battle royale režim do své střílečky Call of Duty: Black Ops 4 a vypadalo to, že v tom chce pokračovat i v budoucnu. O to víc jsme potom byli překvapeni z absence battle royalu v nejnovějším Call of Duty: Modern Warfare a pokládali jsme vývojářům otázku, kde onen populární multiplayerový režim zmizel. Nyní, cirka 5 měsíců po vydání hry a po několika zajímavých únicích, konečně víme, že battle royale nikam nezmizel, jen se trochu zpozdil.

Díky gameplay záběrům zveřejněným youtuberem Chaosem, který byl požádán Infinity Ward, aby se na ně podíval, víme o novém samostatně vydávaném free-to-play battle royalu s názvem Warzone spoustu detailů.

Režim by se neměl nějak výrazně lišit od svých předchůdců. Na masivní mapu složenou z několika známých lokací Call of Duty ze začátku skočí až 150 lidí rozdělných do týmů po jednom, dvou nebo třech hráčích. Ti se budou samozřejmě navzájem zabíjet a utíkat před neustále se zmenšující zónou, dokud nezbyde úplně poslední tým/hráč. Velkým rozdílem je však nabídka ze dvou základních verzí režimu – jedna umožňuje respawny a druhá ne.

Mezi známými oblastmi na mapě uvidíte například části map jako Scrapyard, Overgrown, Broadcast a Terminal. Režim bude také zahrnovat široké spektrum vozidel přes vrtulníky, čtyřkolky, nákladní vozidla a další. A pokud se bojíte, že budete muset hrát jenom sóla, protože má váš kamarád PC a vy konzoli, nebo ztráty herního postupu při přechodu na jiné zařízení, můžete být v pohodě. Warzone má podporovat cross-platform.

Za získanou měnu Plunder si budete moct pořídit respawn žetony, výstroj, různé schopnosti, killstreaks, dropy plné kosmetických doplňků, a dokonce i poražené spoluhráče, kteří se mohou vrátit do hry. Další možností, jak se vrátit zpět do boje je potom tzv. Gulagu. Jste v něm zajati nepřítelem a jediné, jak můžete získat svobodu, je vyhrát 1v1 souboj a postarat se tak o zábavu svých věznitelů a všech dalších hráčů čekajících ve frontě. Kromě toho můžou čekající také bojovat, podporovat své spoluhráče, a i házet kameny na lidi, kteří se jim nelíbí.

Loot je ve Warzone rozesetý po celé zemi ve stylu ARPG a aby se vám při jeho sbíraní nic nestalo, můžete své zdraví chránit až třemi různými kusy brnění, které se zdají být poměrně jednoduše získatelné.

Datum vydání Call of Duty Warzone sice zatím není potvrzeno, ale nejspíše na něj dlouho čekat nebudeme - ve hře probíhá nyní odpočítávání, v době psaní článku zbývá necelých 24 hodin, což znamená, že zítra v 16:00 budeme chytřejší, pravděpodobně bude battle royale spuštěn. K oficiálnímu odhalení režimu by pravděpodobně mělo dojít zítra. Další informace se dočtete v tomto příspěvku na Redditu.

Jak vidíte na obrázku z Twitteru, na PS4 bude Call of Duty Warzone vyžadovat PlayStation Plus.