Po detailním představení multiplayeru, který bude zdarma pro všechny, se studio 343 Industries zaměřilo na příběhovou kampaň ve střílečce Halo Infinite.

Když nebudeme počítat filmečky, tak jsme do dnešního dne toho z kampaně moc neviděli. To se mění. Master Chief se stává opět jedinou nadějí lidstva.

„Vyhnanci (v originále Banished) porazili síly UNSC, ovládli tajemnou Zeta Halo a ohrožují přežití lidstva. Když je veškerá naděje ztracena a osud lidstva visí na vlásku, vrací se Master Chief, aby se postavil nejmocnějšímu nepříteli, jakému kdy čelil,“ uvádí tisková zpráva.

Kampaň má nabídnout nefalšovanou svobodu v dosud největším a nejotevřenějším dobrodružství v sérii Halo.

Video nazvané „Přehled kampaně“ mělo premiéru dnes ve tři hodiny odpoledne našeho času (ke zhlédnutí úplně nahoře). Složeno je z filmečků a gameplay záběrů. Vše s cílem nám blíže ukázat a představit dobrodružství Master Chiefa. Hlavní hrdina bude ve sci-fi střílečce využívat nové zbraně a vybavení.

Přes šest minut dlouhé video prezentuje Halo Infinite v mnohem lepším světle, než jsme viděli na E3 2020. Microsoft do něj dokonce zahrnul scénu, která byla dříve kritizována za špatnou grafiku. Od té doby se ale hodně změnilo a vypadá to, že Halo Infinite přinese vše, co hráči této značky a Master Chiefa chtějí: pořádnou akci, zajímavý příběh, grafickou stránku na úrovni a pestré prostředí.

Podpora kooperace později

Zamrzí už dříve avizovaný odklad kooperativní kampaně a editoru úrovní Forge. Kreativní ředitel Joseph Staten se fanouškům u videa s aktualizací vývoje omluvil. Jejich plánem je přinést kooperativní kampaň ve druhé sezóně a Forge ve třetí sezóně. Sezóna v Halo Infinite bude probíhat tři měsíce, což znamená, že chybějící obsah se může objevit až v polovině roku 2022.

Přesvědčilo vás video? Halo Infinite vyjde 8. 12. 2021 na PC, Xbox Series X/S a Xbox One. V den vydání bude hra dostupná také v předplatném Xbox Game Pass.