Na dnešní akci Pokémon Presents se nemluvilo pouze o mobilní verzi free-to-play MOBA hry Pokémon Unite, došlo také na podrobnější pohled na Pokémon Legends: Arceus. Nadějné a rozsáhlé akční RPG zasazené do otevřeného světa se pochlubilo novým trailerem a ujištěním, že vyjde 28. 1. 2022 na Nintendo Switch.

Trailer ukazuje různá prostředí, včetně pláže, lesa a zasněžených hor regionu Hisui, jenž se později stane regionem Sinnoh. Velký důraz je v záběrech kladen na průzkum, mimo jiné jsme viděli možnost použít pokémona jako dopravní prostředek – kluzák, člun a mount. Podívat se můžete také na plížení ve vysoké trávě a rychlý přechod do boje.

V rámci příběhu budou pokémoni stále agresivnější a budou jim oči svítit červeně, což je činí obzvlášť nebezpečnými. Zdá se, že jakmile se jim oči rozsvítí červeně, budou útočit nejen na vaše Pokémony jako v běžném boji, ale také na vás, hráče.

Pokémon Legends: Arceus

Venku můžete samozřejmě házet pokébally na divoké pokémony, abyste je chytili. Někteří pokémoni budou na vaši přítomnost reagovat různě, včetně těch, kteří prostě okamžitě utečou, takže se budete muset schovávat ve vysoké trávě, abyste se k nim mohli připlížit. Boj můžete zahájit tak, že hodíte pokéball s jedním ze svých Pokémonů do blízkosti divokého Pokémona.

V neposlední řadě jsou k vidění noví pokémoni: jelen Wyrdeer a vodní Basculegion. První je dalším vývojovým stupněm Stantlera, druhý evolucí Basculina.

Jako další byly zveřejněny upoutávky na hry Pokémon Brilliant Diamond a Shining Pear, což jsou nové verze her z roku 2007. Nové edice nabídnou možnost personalizace pokéballů pomocí samolepek, které ovlivní i tvory uložené v nich, a také možnost označit pokémona, který hráče doprovází jako Pikachu.

Pokémon Brilliant Diamond a Shining Pear

Bezplatný logický titul Pokémon Café Mix se dočká na podzim vylepšení, a kromě nového názvu Pokémon Café Remix bude mít i několik vylepšených hádanek s novými prvky, nové Pokémony a nové oblečení.

5. 11. letošního roku se pak začne prodávat Nintendo Switch Lite Dialga and Palkia Edition, dva týdny před vydáním Pokémon Brilliant Diamond a Shining Pearl.