Už je to sedm měsíců, co byl oznámen interaktivní hororový zážitek Silent Hill: Ascension. Dnes společnosti Genvid Technologies a Konami přinášejí konečně plnohodnotný trailer a očekávané detaily. Ty potvrzují, že nejde o hru, nýbrž o interaktivní streamovací seriál založený na sérii Silent Hill. Očekávat máme děsivý příběh o mezigeneračním traumatu. Diváci mají mít přímý a trvalý vliv na příběh a postavy.

Představit si to můžeme jako epizodické hry od Telltale Games v novém rozměru. Slibovány jsou větvené příběhové linie, děsivé scény a volby hráčů. Ano, hráčů. Firma Genvid slibuje, že o osudech postav budou ze dne na den rozhodovat činy milionů lidí a ani sami autoři projektu prý nevědí, jak Ascension skončí.

Pokud vás právě tohle zajímá, tak Silent Hill: Ascension bude streamován na oficiálních stránkách série a na několika blíže nespecifikovaných zařízeních v letošním roce. Tato informace naznačuje, že by mohlo dojít na nativní aplikace pro PC, konzole, mobilní zařízení a televize.

Nevšední projekt vzniká ve spolupráci několika společností: Genvid Technologies (zabývá se softwarovými nástroji), Bad Robot Games producenta, scenáristy, režiséra, herce a skladatele J. J. Abramse, Behaviour Interactive (autoři hry Dead by Daylight) a dj2 Entertainment. Poslední jmenovaná firma se specializuje na produkci filmových a seriálových projektů založených na videohrách. Mimo jiné Ježek Sonic, It Takes Two, Life is Strange, Tomb Raider, Disco Elysium a další adaptace. Většina z nich se teprve chystá.