Mnozí hráči od akčních destruktivních a chaotických závodů pro PlayStation 5 moc nečekají. Jak ale dokázalo nové State of Play, titul Destruction AllStars od závodních veteránů může příjemně překvapit. Může se rychle stát masovou záležitostí jako Rocket League a sloužit pro odreagování po těžkém dni.

Abyste si o Destruction AllStars udělali představu, určitě se podívejte na gameplay video úplně nahoře. To popisuje základní herní mechaniky, ovládání vozidel, ničení protivníků i hraní bez automobilu. Na začátku kola si vyberete ze tří typů vozidel. Sáhnout můžete po rychlém voze vhodném na drifty, agilním voze vhodném pro narážení do protivníků a těžkém voze, které způsobuje největší poškození. Každé má své plusy a minusy. To platí také o 16 hrdinech tohoto nebezpečného šampionátu, kteří mají různorodé schopnosti. Například Lupita může vytvořit ohnivou stopu v autě i pěšky, zatímco Shyft se může stát neviditelným.

Přečtěte si také: Módy v Destruction AllStars jsou plné chaosu a destrukce

Kromě zničení nepřátelského auta se ho můžete pokusit převzít. Pokud se AllStars ocitnou bez auta, mají k dispozici rozsáhlé možnosti v pohybu. Na záznamu State of Play je k vidění sprintování a uhýbání, dvojité skoky nebo běh po zdi.

Destruction AllStarsdvě in-game měny: AllStar Coins a Destruction Points. První měnu si budete moci vydělat hraním online, zatímco druhá bude k zakoupení v PlayStation Store. Obě měny lze utratit za kosmetické předměty, které slouží jen pro vyjádření osobnosti a nezískáte jimi žádnou konkurenční výhodu.

Ukazuje se ale, že Challenge Series půjdou odemknout pouze za Destruction Points a zahrnou trochu příběhu a spoustu vzrušující akce. Hráč by se měl takto o každé postavě dozvědět její motivaci pro účast v tomto nebezpečném turnaji.

Počítat můžete s využitím funkcí bezdrátového ovladače DualSense. Prostřednictvím adaptivních spouští máte prožít jízdu na vlastní prsty a okusit jedinečnou odezvu každého vozidla ve hře. Díky duálním pohonům, které pomocí působivé smyslové odezvy dokážou navodit pocit děje odehrávajícího se ve hře, máte pocítit všechny nárazy a rány na vlastní kůži.

Hra Destruction AllStars vyjde 2. 2. 2021 a hned bude dostupná zdarma všem předplatitelům PlayStation Plus. Ti budou mít možnost si hru do své knihovny digitálních her přidat do 5. 4. letošního roku.