Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- PC verze Horizon Zero Dawn nebude podporovat FOV slider. Guerrila Games ale potvrdili, že budou k dispozici nějaké způsoby, jak si přizpůsobit nastavení na počítači. Změna zorného pole podle vývojářů kompromituje originální zážitek a vizuální styl. Jistotou je podpora ultraširokých monitorů a snad můžeme očekávat i 60 snímků za sekundu. Je možné, že pro Horizon Zero Dawn vznikne verze CheatEnginu, kde FOV slider bude.

- O Guerrilla Games ještě jednou. Dle spekulací připravují vývojáři hru pro PS5, která bude revoluční. Podle důvěryhodného insidera Year of the Fox nejde o pokračování Horizon Zero Dawn. Už loni nizozemské studio shánělo posily na neohlášený titul, který by měl mít multiplayer. Možná se vrátí Killzone, případně SOCOM.

- Do 25. 3. si na PC a Mac můžete přes Steam bezplatně zahrát Football Manager 2020. Ten navíc bude bez aktualizací, aby se při simulaci neprojevila situace kolem koronaviru. Pandemie totiž zastavila většinu hlavních fotbalových lig, což by populární manažer ovlivnilo. Takto se bude hra tvářit, že se nic nestalo.

- Tým Illfonic připomněl, že 27. 3. začíná víkendový trial multiplayerové asymetrické akce Predator: Hunting Grounds ve verzích pro PC a PlayStation 4. Všichni si budou moci zahrát.

- Pete Hines, viceprezident Bethesdy vysvětlit, proč Doom Eternal nemá klasický deathmatch. Dle jeho vyjádření je mód všichni proti všem zastaralý. Prý je Doom o démonech, zatímco v tomhle režimu by byli jen Doom Slayerové bojující proti sobě, což není ono. Souhlasíte, že v Doom chcete zabíjet démony, a ne jiné hráče?

- Sci-fi střílečka Outriders, která připomíná Gears of War, nepatří polskému studiu People Can Fly, ale společnosti Square Enix, která bude Outriders vydávat ve verzích pro PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X. Square Enix současně platí vývoj, který má být dost nákladný, jelikož jde o novou IP. People Can Fly získají další peníze z prodeje hry, čím více se prodá, tím více studio dostane.

Blizzard oznámil nového hrdinu do Overwatch. Jde o robota Echo. Zatím se podívejte na trailer. Až bude více informací, sepíšeme samostatnou novinku.

- Na mnoha mezinárodních webových stránkách společnosti Microsoft se objevilo, že Xbox Series X vyjde „Thanksgiving 2020“ (Díkuvzdání 2020), což by znamenalo 26. 11. Microsoft ale toto datum dementoval a nadále tvrdí, že platí „Holiday 2020“, tedy předvánoční sezóna, což může být již zmíněný listopad, kdy tradičně konzole vycházejí. Xbox One vyšel 22. 11. 2013.

- Podívat se můžete na nominace Česká hra roku. Do finále se probojovalo 13 her, včetně Ylands a Vigor od Bohemia Interactive, Ritual: Sorcerer Angel od Hexage, Feudal Alloy od Attu Games nebo Pilgrims od Amanita Design. Slavnostní udílení cen bylo z důvodu pandemie koronaviru odloženo.

- Pirátská online akce Sea of Thieves slaví dva roky. Při té příležitosti si o víkendu můžete tuhle Xbox One a Windows 10 hru zahrát zdarma - až do 23. 3. Připraveni jsou také speciální události a podstatné změny s režimem Arena.

- Humble Capcom Mega Bundle pro PC - za 1 euro máte Strider, Mega Man Legacy Collection a první epizodu Resident Evil Revelations 2. Za necelých 10 euro plnou verzi Resident Evil Revelations 2, Resident Evil: Revelations či Resident Evil 0 HD. Za 18,50 euro ještě Dragon's Dogma: Dark Arisen, Street Fighter: 30th Anniversary Collection, Devil May Cry 4: Special Edition, Resident Evil HD a Dead Rising 4.

- Two Point Hospital: Off the Grid vyjde o něco později, konkrétně 25. 3. pro PC verze hry. Nepatrný odklad je z důvodu chyby, kterou testeři objevili. Vývojáři ji musejí prvně opravit.

- Všichni mluví o tom, že brzy bude oznámené Grand Theft Auto 6. Místo gangsterské akce ale možná může přijít prvně detektivka. Na YouTube se našla skladba Break My Stride od Matthewa Wildera, která byla přiřazena k L.A. Noire Part Two – Topic, což znamená kanál L.A. Noire Part Two. Vypadá to, že Rockstar připravuje oznámení a seznamoval YouTube se svým plánem, respektive s licencí na hit z 80. let. To by znamenalo velký skok, původní L.A. Noire se odehrávalo v roce 1947.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: