Střílečka Deathloop od studia Arkane vychází již zítra, a tak jsme se dnes dočkali akcí nabitého tříminutového launch traileru, který shrnuje, co hra vlastně nabídne. Jedná se tak o další z mnoha videí, jež nás zvou na ostrov Blackreef, na němž budeme muset v roli jistého Colta přerušit časovou smyčku zabitím osmi cílů během jediného dne. A kromě toho bude třeba dávat pozor na nebezpečnou Juliannu, kterou může ovládat další hráč a která usiluje o zachování smyčky.

Launch trailer dokáže zaujmout nejen svérázným vizuálním podáním a novou skladbou s názvem Pitch Black, ale také ukázkou celé řady útoků a speciálních schopností, které budou velmi povědomé fanouškům série Dishonored. Ta také vznikla ve studiu Arkane. Zcela očividně jsme v jiném světě a v odlišném příběhu, ale to nic nemění na tom, že DNA tvůrců lze poznat na první pohled. Některé schopnosti a animace dělají dojem, že by se neztratily ani v Dishonored.

První zahraniční recenze jsou extrémně pozitivní, a tak zatím vše nasvědčuje tomu, že Deathloop bude hit minimálně z hlediska přijetí kritiků. Občas však směřují výtky na optimalizaci PC verze, o níž jsme sami spekulovali po nedávném vydání neobvykle vysokých HW požadavků. Tvůrci z Arkane proto již nyní nabádají PC hráče k aktualizaci ovladačů grafické karty, které zjevně tentokrát hrají obzvlášť důležitou roli. Jestli ale stačí pro dosažení optimálního stavu, to zjistíme až zítra. Po půlnoci se nepochybně začnou na Steamu množit uživatelské recenze, které jsou obvykle prvním víceméně věrohodným odrazem reálného stavu technického stavu nově vydané hry.

Pokud by vám nestačil launch traileru, na internetu jsou dostupné různé gameplay záběry. Například sestřih bojů.

Gameplay záběry byly pořízeny na konzoli PlayStation 5 a kromě pěkné vizuální kvality a detailního prostředí si všímáme horší umělé inteligence. Tu potvrzují i zahraniční recenze, kde se píše o nevyvážených a nevyzpytatelných nepřátelích, kdy nevíte, zda si vás všimnou, nebo ne.

Názory hráčů jsou různorodé. Jedním se Deathloop zamlouvá, další v něm vidí nudnou a monotónní akci. Co vy?

Další video ukazuje zejména začátek hry, tedy se spoilery. Mimo jiné využívání schopností a hackování.

Deathloop vychází 14. 9. 2021 ve verzi pro PlayStation 5 a PC. O rok později se očekává také verze pro Xbox Series X|S.