Nová střílečka od Arkane Studios, tedy autorů Dishonored a Prey, Deathloop, byla bohužel před několika měsíci odložena na příští rok. A naneštěstí si na její vydání počkáme ještě několik dalších měsíců.

Konečně jsme se totiž dozvěděli, kdy Deathloop skutečně vyjde. Vydání je naplánováno na 21. 5. 2021, a to stále s časovou exkluzivitou na PlayStation 5 a PC.

Zároveň jsme se také dozvěděli o jednotlivých edicích, ve kterých hra vyjde. Standardní edice nabídne pouze samotnou hru, ale za předobjednávku dostanete speciální skin pro hlavní postavu Colta a jeden trinket; v případě předobjednání hry na PlayStation 5 dostanete také Royal Protector Machete inspirovanou sérií Dishonored.

Přečtěte si také: Gameplay trailer Deathloop ukazuje, jak lze zabít dvě mouchy jednou ranou

Druhá edice, deluxová, je podstatně obsáhlejší. Kromě základní hry za její pořízení také dostanete unikátní zbraně Eat The Rich Tribunal a .44 Karat Fourpounder, skiny Party Crashes pro Colta a Sharp Shooter pro Juliannu, digitální soundtrack, digitální artbook a dva trinkety. Ve verzi pro PlayStation 5 ještě najdete zbraň Transtar Trencher, která je naopak inspirovaná Prey z roku 2017.

Na závěr si jenom připomeňme, že Deathloop je roční časovou konzolovou exkluzivitou pro PlayStation 5, poté (tedy 21. 5. 2022) se počítá s vydáním na Xbox Series X/S. PC verze vyjde společně s tou PlayStationovou. Stejně je na tom i Ghostwire: Tokyo od Tango Gameworks.