Alien: Isolation z roku 2014 byl povedený survival horor a je opravdu škoda, že studio Creative Assembly zatím nevytvořilo pokračování, případně něco podobného. Naštěstí jsou tu jiní tvůrci, kteří chtějí potěšit fanoušky temných survival hororů. Pokud navíc máte rádi Jurský park, tak o to více se vám bude Deathground líbit.

Deathground je survival horor z pohledu první osoby, ve kterém se až tři hráči pokusí přežít v oblasti zamořené dinosaury. Nová gameplay ukázka ve vás může vyvolat vzpomínky na Dino Crisis od Capcomu. Na tuhle značku také vydavatel jaksi pozapomněl. Opět škoda.

Zajímavé je, že každé stvoření ve hře má být vybaveno adaptivní umělou inteligenci, jež bude dynamicky reagovat na taktiku hráčů. To je dost ambiciózní plán a osobně doufám, že se to studiu Jaw Drop Games podaří a přinesou nám skutečně zajímavou survival střílečku. Vývojáři slibují v každé misi náhodné body extrakce a cíle, které se budou časem měnit. To jsou další dva faktory, které mají zvyšovat napětí hráčů.

Deathground je ale ještě daleko. V předběžném přístupu na Steamu se objeví nejdříve v roce 2022. Potvrzeny jsou také verze pro Xbox Series X a Xbox One.

Přečtěte si také: Hororová střílečka Quantum Error ukazuje svou atmosféru