PC verze Death Stranding vyjde 2. 6. 2020 s českými titulky a prodávat se bude současně na Steamu a Epic Games Store (na obou za 59,99€), oznámila dnes k večeru společnost 505 Games a zveřejnila nový trailer. My současně víme, že v obchodech bude dostupná i krabicová verze. Dá se předpokládat, že v ní bude kód pro aktivaci hry na Steamu.

Vývojáři ze studia Kojima Productions si našli čas nejen na běžný port. PC verze Death Stranding má totiž jedno netradiční spojení. Kojima se rozhodl propagovat PC verzi prostřednictvím Half-Life. Půjde o různé doplňky a další maličkosti pro hlavního hrdinu Sama (v podání herce Normana Reeduse), které si užijí fanoušci zejména v Photo módu.

Krom toho PC verze Death Stranding slibuje vysokou frekvenci snímků za sekundu a podporu ultra-širokých monitorů. Součástí budou i předobjednávkové bonusy, včetně HD tapet na vaši pracovní plochu a kosmetické doplňky pro Sama.

Náš verdikt nad PS4 verzí Death Stranding: "Death Stranding je technicky dobře zvládnutou hrou, která scéně chyběla. Hideo Kojima z hlediska scénáře i základní herní smyčky překonal sám sebe. Hra nabízí excelentní výpravný příběh, který skutečně dává hluboký smysl. Dále bezprecedentní herecké obsazení, výjimečný hudební podkres a především přináší vlastní vizi. Dost možná nezakládá onen nový žánr. Za to ale jde o parádní videohru, za kterou se tým Kojima Productions nemůže před svými fanoušky stydět." Textová podoba recenze zde.