Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Sony údajně není spokojena s prodeji Death Stranding. Japonská společnost má být zklamaná a frustrovaná. Prodeje se měly krátce po vydání zastavit a ve skladech má být více než 3 miliony kopií. Původně měl být Death Stranding temnější a děsivější, v průběhu vývoje byla ale hra jemně restartována a následně se spěchalo, aby se asi za rok a půl stihlo vydání. Firmy Sony a Kojima Productions měly mít četné neshody a velký rozpočet zapříčinil, že nemohlo dojít k odkladu, případně přesunu na PS5. Nyní se má Sony snažit získat dohodu s Konami na práva pro Silent Hill a znovu se spojit s Kojimou, aby vytvořit nízkorozpočtový interaktivní horor.

- Nvidia přináší vylepšení DLSS 2.0 do her MechWarriror 5: Mercenaries a Control a také do Unreal Enginu 4. K dispozici jsou nové Game Ready ovladače, které přinášejí podporu DLSS 2.0 ve vyjmenovaných hrách a jsou optimalizované pro VR zážitek v Half-Life: Alyx.

- Vývojáři Call of Duty: Warzone v traileru představují svou battle royale akci až pro 150 hráčů, která je bezplatně dostupná pro PC, PS4 a Xbox One.

- Crytek vyzval vývojáře, aby vyzkoušeli CryEngine na Androidu. Tak uvidíme, zda si ho někteří tvůrci vyberou pro své hry.

- Poměrně neznámé studio Dynamic Voltage Games, které vytvořilo Pirates of First Star, láká na představení svého nového projektu, který vyjde exkluzivně na Xbox Series X. Na nové konzoli Microsoftu má tajemná hra běžet v nativním rozlišení 4K a 120 snímcích za sekundu. K představení dojde v průběhu tohoto týdne. Asi půjde o něco méně náročného.

- Studio 343 Industries, které momentálně dokončuje jednotlivé díly Halo: The Master Chief Collection pro PC a Halo Infinite, nechalo své zaměstnance pracovat z domova, aby se vyhnuli nákaze koronaviru Covid-19. Stejně učinily firmy Rockstar Games nebo CD Projekt RED.

- Bungie, tvůrci Destiny, na pomoc Austrálii postižené rozsáhlými požáry vybrali milion amerických dolarů (1,6 milionu australských dolarů) za prodej více než 75 000 triček. Takhle tričko vypadá:

- Sony aktualizovala oficiální stránky PlayStationu 5, kde nadále uvádí, že konzole vyjde na konci roku 2020.

„Začali jsme odhalovat podrobnosti o technických a hardwarových komponentách, které dělají ze systému PlayStation 5 inovativní a výkonnou platformu – jedná se o ultrarychlý disk SSD, systém vlastních integrovaných vstupů a výstupů, speciální grafickou kartu AMD s podporou technologie Ray Tracing a nesmírně pohlcující 3D zvuk. Díky těmto specifikacím umožní systém PS5 tvůrcům popustit ve svých hrách uzdu své fantazie na maximum a vytvářet rozsáhlé světy a nové zážitky,“ píše se na webu, kde se můžete přihlásit k odběru novinek přes e-mail.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: