24. září/septembra nás konečně čeká vydání Director's Cut verze Death Stranding exkluzivně pro PlayStation 5. Jak už je v případě Hidea Kojimy zvykem, všechny detaily a podrobnosti byly zahaleny pod rouškou tajemství a ani zevrubný vysvětlující trailer na necelých devět minut se několika otázkám bez odpovědí nevyhne.

Abychom to ale vzali popořadě, nový obsah Director's Cut edice se dělí na čtyři kategorie. Tou první je „new delivery support“, tedy nové způsoby dopravování zásilek. Vylepšené stabilizátory vám dovolí pozvolna přistát z velkých výšek bez poškození. S pomocí „cargo catapult“ budete moci vystřelit váš náklad na delší vzdálenosti. Body Bot poté slouží jako další, doslova, pár nohou a bude vám pomáhat přenášet dodatečný náklad. Případně vás samotné.

Druhou kategorií novinek jsou „new facilities“, nejen nové části základen. Tam najdeme například střelnici, která nám pomůže se zdokonalit v souboji s různými typy zbraní a to i v porovnání s ostatními hráči v online žebříčcích. V Samově pokoji poté budete moci znovu spustit jakýkoliv dokončený bossfight nebo si pustit jednu z osmi nových písniček.

Kategorie „new missions“ je pravděpodobně nejzajímavější pro většinu hráčů. K dispozici budou nové donášky a mise, které nás vezmou i do úplně nových prostředí. Ukázaná byla jakási opuštěná základna, která nyní slouží jako nepřátelské stanoviště. Trailer přitom poukazuje na nějaké větší tajemství, které budeme postupně odhalovat. V boji proti novému nebezpečí nám navíc budou pomáhat i nové zbraně. Představena byla například šokující puška Maser.

V neposlední řadě je tu kategorie „new fun“, se kterou prostě budete mít o zábavu postaráno. Chybět nebudou skokánky pro auta a motorku, na nichž budete moci dělat triky; nebo závodní okruhy.

Dá se čekat, že toho Death Stranding: Director's Cut nabídne ještě více, ale to si zatím vývojáři nechávají pod pokličkou. Možná až do samotného vydání, které spadá na 24. září/septembra exkluzivně pro PlayStation 5.