Nemůžeme říct, že bychom byli výrazně překvapení, přesto naše nadšení nejde jakkoliv utajit. Zkrátka a jednoduše, Death Stranding 2, plnohodnotné pokračování Death Stranding od Hidea Kojimy a jeho studia Kojima Productions, je skutečností.

Jak už tak u projektů Hidea Kojimy bývá, z trailerů můžeme poznat… Nic… Dobře, je tu návrat některých známých postav, zejména Fragile a Sama Bridgese, nebo konceptů, ale všechno je to tak postavené na hlavu (jak už jsme si koneckonců zvykli), že jakékoliv polemizování a teorie necháme jiným a pozornějším. Už jen proto, že sám Kojima prozradil, že je v traileru spousta věcí, které chce, aby lidi zkoumali.

Jakékoliv další informace ale zatím nemáme, a to ani datum vydání. Zajímavostí ale je, že k napsání příběhu hry došlo ještě před vypuknutím covidové pandemie, ale po ní se rozhodl k jeho kompletnímu přepsání, aby znovu nepředpovídal budoucnost. Stejně tak potvrdil práce na jiném projektu, což je pravděpodobně dříve uniklý Overdose.

Při vydání nového traileru na YouTube kanále studia Kojma Productions nicméně došlo k odhalení skutečnosti, že Death Stranding 2 je pouze pracovní název. Také bylo potvrzeno, že hra zatím míří jen na PlayStation 5. Po zkušenostech s prvním dílem se dá samozřejmě předpokládat, že Kojimova další šílenost nevynechá ani PC, ale PC hráči by se měli připravit na to, že budou muset zase čekat o něco déle. O verzi pro osobní počítače ale zatím oficiálně nepadlo ani slovo.