Fanoušci Hidea Kojimy v současné době očekávaní Death Stranding: Director's Cut, rozšířenou a vylepšenou verzi původní hry z roku 2019 pro PlayStation 5. Mnohem větší radost ale příznivcům japonského designéra a scénáristy udělá prohlášení herce Normana Reeduse, představitel hlavního hrdiny Sama Portera Birdgese.

Během rozhovoru spojeného s premiérou 11. řady seriálu Živí mrtví padla řeč i na Kojimovou hru.

„Myslím, že děláme na druhém Death Stranding. Hra je právě v jednání. Takže... Hurá!,“ měl prohlásit Reedus v rozhovoru s novinářskou serveru AdoroCinema. U kulatého stolu mělo zaznít číslo dvě, což by mělo odkazovat právě na pokračování, nikoliv na chystanou Director's Cut.

Death Stranding pro PS4 a PC se prodalo přes 5 milionů kopií. Jay Boor z Kojima Productions úspěch okomentoval slovy, že je to dost dobrý výkon na úplně novou hru.

Začátkem letošního roku Hideo Kojima promluvil o několika nových projektech, které má v plánu. Jedním z nich je velká, finančně náročná hra. Současně by ale tvůrce série Metal Gear Solid rád vytvořil i menší tituly, které jsou méně náročné na finance i čas.

Co se pokračování Death Stranding týče, mohlo by jít o odlišnou hru. Kojima totiž nechce vytvořit obyčejné, standardní pokračování. Místo toho by začal od nuly a musel vše vytvořit znovu. Tím pádem by Death Stranding 2 mohlo být jiné.