Přání fanoušků bylo vyslyšelo a spekulace se potvrdily. Na závěr dnešní prezentace EA Play Live byl oznámen návrat Dead Space. Studio EA Motive, které vytvořilo Star Wars Squadrons, pracuje na remaku pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Datum vydání neznáme. Místo něho přichází tisková zpráva s potvrzením, že se znovu vžijeme do kůže inženýra Isaaca Clarka a zabojujeme si proti nekromorfům na tajemné a strašidelné hvězdné lodi USG Ishimura.

EA lákají na předělávku od základu a ohromující vizuál. To společně se zvuky, ovládáním a Frostbite enginem má pozdvihnout úroveň hrůzy a ponoření do děje na dosud nevídanou úroveň. EA Motive mají vylepšit příběh, postavy, herní mechanismy a další prvky, aby boj o přežití na palubě opuštěné těžební lodi a odhalení děsivého tajemství byl skutečným next-gen zážitkem.

Přečtěte si také: Vytvoření vlastních zážitků v Battlefieldu 2042 s mapami, vozidly i zbraněmi ze starších dílů série

Krátký teaser trailer nám dává možnost prohlédnout si propracované nasvícení (běží na enginu hry), které vytváří atmosféru celé scény. Naservírován nám byl záběr na Nekromorfa, záběr na Isaaca stojícího u stolu s nářadím (jeho oblek se zdá být propracovanější) a závěrečná scéna s lodí USG Ishimura a planetou v pozadí Aegis VII.

Jen škoda, že nevíme, kdy se do kůže inženýra Isaaca Clarka znovu vžijeme. Tak si aspoň připomeňme základní příběh.

První díl Dead Space je považován za jednu z nejlepších hororových her. Ve hře Dead Space je Isaac Clarke všedním inženýrem, který má za úkol opravit obrovskou, rozlehlou hvězdou loď USG Ishimura. Při tom ale zjistí, že se něco strašlivě pokazilo. Posádka lodi byla vyvražděna a nakažena jakousi mimozemskou pohromou... a Isaacova milovaná partnerka Nicole se ztratila někde na palubě. Isaac je sám, jen se svými nástroji a inženýrskými schopnostmi. Přesto se musí pokusit odhalit noční můru a záhady toho, co se na palubě Ishimury stalo. Isaac, uvězněný mezi nepřátelskými tvory zvanými nekromorfové, bude čelit boji o přežití nejen proti stupňujícím se hrůzám na lodi, ale i proti vlastnímu rozpadajícímu se zdravému rozumu.