Po osmi letech od prvního oznámení na E3 2014 se můžeme konečně podívat na Dead Island 2, které má za sebou hodně bouřlivé období. V době prvního oznámenu hru vyvíjelo studio Yager Interactive, v následujících letech vývoj převzalo Sumo Digital, aby se celý projekt nakonec přesunul k současným vývojářům z Dambuster Studio pod společností Deep Silver.

Jak se zdá, na následující dny (nejspíš na Gamescom) bylo naplánováno znovupředstavení. Zkazil ho ale obchod Amazon, jenž předčasně zveřejnil podrobnosti, screenshoty a datum vydání. To připadlo na 3. 2. 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Děj Dead Island 2 se bude odehrávat v kalifornském Los Angeles. Městem se šíří smrtící virus, který mění jeho obyvatele v dravé zombie. Oblast je v karanténě a armáda se stáhla. Těšit se tak můžete na to, že budete mlátit zombíky na známých místech města andělů, které jsou prodchnuty hororovou atmosférou – od zeleného předměstí Beverly Hills až po malebná nábřeží Venice Beach.

Souboje mají být přirozeně viscerální a krvavé, přičemž během dobrodružství se setkáte s desítkami různých druhů zombíků. Každý druh má jedinečné útoky a mutace.

Na výběr bude šest hratelných postav. Každá z nich bude mít jedinečnou osobnost a odlišné dialogy. Součástí hry je rozsáhlý systém vývoje, jenž vám umožní odemknout množství různých dovedností. Kdykoliv bude možné systém restartovat a přiřadit body jinak.

Také se mluví o jedinečné kombinaci hororu, černého humoru a nadměrného zabíjení zombíků. Nadále ale půjde o survival akci s RPG prvky, kterou budete hrát z pohledu první osoby.

„Kalifornským Los Angeles se šíří smrtící virus, který mění jeho obyvatele v hladové zombie. Město je v karanténě a armáda se stáhla. Pokousaný, nakažený, ale více než imunní se naučíš zkrotit svou vnitřní zombie. Pouze vy a hrstka dalších odvážlivců, kteří prokázali odolnost vůči patogenu, rozhodnete o budoucnosti Los Angeles (a lidstva). Při odhalování pravdy o epidemii zjistíte, kdo – nebo co – jste. Přežít, prosperovat, zachránit svět – je to jen další den v Los Angeles!“ uvádí se v popisku Dead Island 2.

Jak se vám Dead Island 2 líbí?