Dead Island 2 byl oznámen před téměř 7 lety a první a dosud jediný trailer byl zábavný, ale od té doby se toho hodně změnilo. Projekt několikrát změnil vývojáře, nakonec se ho ujala firma Dambusters Studios (tvůrci Homefront: The Revolution). Navzdory problémům vydavatel trvá na tom, že Dead Island 2 je nadále ve vývoji. Jak se nyní zdá, pokračování zombie akce se nezasekne v minulostí.

Podle nedávných pracovních nabídek hledají do Dambusters Studios nové zaměstnance, kteří budou pracovat na zavedeném AAA titulu pro konzole nové generace a PC. Inzeráty nezmiňují Dead Island 2, ale není známo, že by tým pracoval na další zavedené značně. Ve vývoji má ještě Chorus, ale to je nová IP.

Dambusters hledají také programátory se zkušenostmi s DirectX 12 a ray-tracingem. V předešlých pracovních inzerátech bylo zmiňováno, že Dead Island 2 míří na současné a budoucí platformy. Plány se ale od té doby mohly změnit. Přece jen, vydání Dead Island 2 se neočekává v letošním roce, ale spíše v roce 2022 nebo později. V té době mohou být konzole předešlé generace minulostí.

Vývoj Dead Island 2 začal v roce 2012 v polském studiu Techland. O dva roky později byla hra představena pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Tvůrci původního prvního dílu ale nedokázali najít s vydavatelstvím Deep Silver/Koch Media společnou řeč a projekt přešel pod Yager Developments. Poté zamířil k Sumo Digital, aby nakonec skončil u Dambusters. Techland mezitím vytvořil úspěšné Dying Light.

Přečtěte si také: V Koch Media stále pracují na Dead Island 2 a Saints Row 5

Připomeňme, že původní vize pro Dead Island 2 byla, že se příběh odehrává několik měsíců po událostech Dead Island a Escape Dead Island. Na rozdíl od svých předchůdců jsme se ale neměli podívat na ostrovy, ale do různých míst Kalifornie, v nichž je vyhlášena karanténa.