Rok 2022 může být rokem nejen Dying Light 2 od Techlandu, ale také dlouho očekávaného pokračování Dead Island. Druhý díl zombie akce by mohl vyjít ve čtvrtém čtvrtletí 2022. Za předpokladu, že se nevyskytnou žádné problémy ve vývoji. Pokud ano, tak v roce 2023. Myslí si to známý insider Tom Henderson.

„Podle všech, se kterými jsem mluvil, je hra v dobrém stavu a mohla by být brzy oznámena ve formě gameplay traileru,“ píše Henderson.

„Datum vydání se očekává někdy ve 4. čtvrtletí roku 2022, ale možná i v příštím roce, pokud se vyskytnou nějaké problémy ve vývoji.“

Takhle byl původně oznámen Dead Island 2

Co se děje týče, tak Henderson tvrdí (POZOR NA SPOILERY), že hra začíná na palubě letadla, jehož cestující jsou nakaženi zombie virem. Stroj nakonec havaruje v Hollywoodu, ale hlavní hrdina samozřejmě přežije. Jeho úkolem je prohledávat okolní byty a najít vybavení, které mu pomůže v boji proti nakaženým. Po nalezení zbraní je hlavní hrdina napaden velkou hordou a je nucen uprchnout do stok. Později se dostane na Hollywood Boulevard, kde se setká s ostatními postavami.

Vývoj Dead Island 2 byl velmi problematický. Na projektu původně pracovalo německé studio Yager Development, zatímco původní autoři jedničky z Techlandu si šli vlastní cestou a vytvořili Dying Light. Později se Dead Island dostal k Sumo Digital, a nakonec skončilo v Dambusteru, interním studiu společnosti Deep Silver.

Dambuster Studios je britská firma se sídlem v Nottinghamu. Založena byla v létě 2014 a dokončila Homefront: The Revolution a loni vytvořila vesmírnou střílečku Chorus. Tým je složen zejména lidmi z britského Cryteku.