Remake kultovní komiksové akce XIII, který vyšel na konci roku 2020, se opravdu nepovedl. Vydavatelská společnost Microids nechce hráčům zůstat nic dlužná a ve spolupráci s francouzských studiem Tower Five chystá novou verzi. Ta se nám dnes ukazuje v gameplay traileru.

Původní verze remaku byla kritizována za špatnou hratelnost a obrovské rozdíly v uměleckém stylu oproti originálu. Tým z Tower Fire vytvořil nové rozhraní i vizuální styl, kompletně přepracoval umělou inteligenci, přidal nové zvuky a další vylepšení. To vše máme vidět i v dnešnímu videu.

Majitele PlayStationu 5 a Xboxu Series X potěší podpora 60 snímků za sekundu a všechny hráče zase může těšit multiplayerový režim pro 2 až 13 lidí.

Druhá verze remaku XIII vyjde jako velká bezplatná aktualizace pro majitele původního remaku ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, stejně tak se hra bude prodávat samostatně od 13. 9. letošního roku. Plus ve stejný den bude titul dostupný na Nintendu Switch.

O čem je příběh? Po vraždě prezidenta Sheridana se celá země ocitá v šoku. Vy se probouzíte – zranění a se ztrátou paměti – na opuštěné pláži východního pobřeží. Jedinými vodítky k vaší totožnosti jsou vytetované číslo XIII poblíž klíční kosti a klíč od skříňky. I když vás paměť zrazuje, brzy zjišťujete, že máte bleskové reflexy cvičeného profesionálního zabijáka. Během pátrání po své minulosti se pak dozvídáte, že jste byli určitým způsobem zapleteni do vraždy prezidenta Spojených států amerických, a zároveň odhalujete nejrozsáhlejší spiknutí v historii země.

SCREENSHOTY Z PŮVODNÍ VERZE