Dashboard Xboxu Series X je od uvedení konzole na trh optimalizován pro rozlišení 1080p, a to i přes značně vyšší výkon hardwaru, jenž ve hrách 4K podporu. Hráči, kteří dlouhou dobu volali po podpoře 4K rozlišení, budou mít radost. Microsoft začal testovat nový firmware, přístup k němu mají členové programu Insider z kruhu Alpha.

Cílem aktualizace je zlepšit rozlišení menu konzole pro uživatele se 4K obrazovkou. Americká společnost uvádí, že uživatelské rozhraní je optimalizováno pro vyšší rozlišení. Neuvádí přímo 4K rozlišení. Místo toho mluví o rozhraní přizpůsobené pro 4K. Každopádně, změny se mají týkat mimo jiné ostrosti a vykreslování textu, což přinese větší přehlednost a lepší čitelnost textu.

Přečtěte si také: Bude Xbox někdy vytvářet hry ve stylu PlayStationu?

Ve vyšším rozlišení se bude zobrazovat domovská obrazovka, Průvodce a další sekce uživatelského rozhraní.

Aktualizace nemá stanovené datum vydání pro veřejnost. Pokud testy dopadnout dobře, můžeme ji očekávat brzy. Jinak toho o nové aktualizaci mnoho nevíte. V plánu jsou opravy chyb související s různými jazykovými verzemi, absence zvuku při zapnutí funkce Dolby Atmos nebo chybějící ikonka při přehrávání z disku.

Není to tak dlouho, co jsme se dozvěděli o nočním režimu konzolí Xbox.