Už jste se někdy báli, že se nedokážete probudit? Hra DARQ je přesně o tom. Jedná se o umělecky zpracovanou psycho-hororovou hru, kde se hlavní hrdina Lloyda nedokáže dostat ze svého vlastního snu.

Hra bude vyprávět příběh Lloyda, který si uvědomí, že sní. Ale k jeho neštěstí se tento sen promění v noční můru, ze které se nedokáže probudit. Při zkoumání nejtemnějších koutů svého podvědomí se Lloyd učí, jak přežít noční můru ohýbáním fyzikálních zákonů a manipulací s tekutou strukturou vysněného světa.

Ve hře bude navíc několik hádanek. Budete měnit gravitaci, krom toho se setkáte i s nepřáteli, kterým se ale budete muset vyhnout, jelikož Lloyd bude oproti nepřátelům velmi slabý. I přesto, že se jedná o hororovou hru, se dle vývojářů nemusíme bát přehnaných jumpscarů. Hra by měla být především o budování atmosféry a napětí a když už k nějakému jumpscaru dojde, tak ze samotné atmosféry hry by mělo být dopředu jasné kdy a v jaký moment a bude tak čas se na něco takového připravit.

„Hra porušuje svá vlastní pravidla, což hráče staví do neustálé nejistoty a očekávání,” řekl kreativní ředitel Wlad Murshulets.

Hra je zároveň navržena jako umělecký zážitek. „Elegance je klíčovým slovem v uměleckém směru společnosti DARQ - slouží jako prostředek ke svádění nebo jako výzva pro hráče. Vstoupit, rozvíjet se a emocionální souvislost se zkušeností, jak postupují. Cílem je přimět hráče, aby ve hře zůstali, i když musí čelit svému strachu,” píší vývojáři na svém webu.

Hudba a celkově zvuky by pro tuto hru měly být velmi důležité. Projekt DARQ odstartoval skladatel Wlad Marhulets a od samého začátku se hra na hudbě zakládá, ostatně to lze poznat i z traileru. Na hudbě spolupracuje i Adam Schmidt, jehož hudbu můžete znát například z Pirátů z Karibiku. Na zvukovém designu pak pracuje Bjørn Jacobsen, přičemž jeho práci uslyšíte například i v připravovaném Cyberpunku 2077

Hra samotná, byť stále nevyšla, už stihla získat ocenění THE BEST OF THE MIX PAX WEST 2018. DARQ vychází už tento rok, konkrétně 15. srpna na PC. Líbí se vám trailer na hru?