Odklady her v letošním roce nekončí - podle náznaků budou naopak přibývat. Studio Witchcraft nestíhá a bohužel musí opět odložit Digimon Survive. Stejně je na tom i tým Pearl Abyss, autoři Black Desert Online se omlouvají, ale ani Crimson Desert si v dohledné době nezahrajeme.

Co na tom, že nás Crimson Desert už téměř dva roky ohromuje. Z odnože populárního masivně multiplayerového RPG titulu Black Desert Online se vyklubal plnohodnotný projekt s rozsáhlou kampaní pro jednoho hráče - slibuje zábavnou hratelnost a obsah v tradičním MMORPG formátu. Kromě singleplayeru máme počítat také s multiplayerem.

Přečtěte si také: Na dobrodružství v Kena: Bridge of Spirits si počkáme trochu déle

Crimson Desert měl vyjít během letošní zimy na PC a konzole, leč na údajně revoluční akční adventuru v otevřeném světě, která kombinuje prvky příběhových singleplayerových her s online funkcemi, si počkáme. A vypadá to, že čekání nebude vůbec krátké. Hra v současné době nemá stanovený jiný termín a tvůrci potřebují více času na přidání nových nápadů pro ještě hlubší a obohacující hru. Odklad je prý nutný k vytvoření nejlepšího možného zážitku, a to vše při zajištění zdraví a bezpečnosti všech vývojářů.

Z letošního roku můžeme vyškrtnout příběh mladíka Takuma Momozka a jeho skupiny teenagerů ve světě Digimonů. Digimon Survive je podle finanční zprávy společnosti Toei Animation plánován nejdříve na třetí čtvrtletí roku 2022. To znamená, že by měl být uveden na trh mezi 1. 7. a 30. 9. 2022.

Hra Digimon Survive byla poprvé oznámena téměř před třemi lety, původně měla vyjít v roce 2019. Později v roce 2020 a nakonec v letošním roce. Ale ani to už neplatí. Vývoj probíhá pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. V souvislosti s vydáním za rok lze předpokládat, že se tvůrci zaměří také na verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Digimon Survive sleduje mladíka jménem Takuma Momozka a jeho skupinu teenagerů. Ti se ztratí během školního výletu a ocitnou se v novém světě plném Digimonů. Takuma je spárován s Agumonem a každý z jeho kamarádů získává svého vlastního Digimona. Společně musí najít způsob, jak se dostat opět domů.

Připomeňme, že odklad na příští rok již postihl Rainbows Six Extraction, Resident Evil: ReVerse a Ghostwire: Tokyo. Většinou za odklad může situace kolem covidu-19 a nutnost pracovat z domovů.