Nová streamovací služba od Nvidie nezažívá dobrý start. Nedlouho po tom, co opustila betu, od ní daly ruce pryč společnosti Bethesda a Activision Blizzard, čímž tato platforma přišla o mnoho skvělých a velkých titulů. Už v betě ji ale značně poznamenal odchod Capcomu a Square Enix.

Zdá se, že tím ale ztrátovost GeForce Now ani zdaleka nekončí. V pátek totiž Nvidia pomocí svého fóra oznámila, že na žádost vydavatele stahuje hry od 2K Games z GeForce Now. Zároveň ale pracují na tom, abychom si v budoucnu mohli hry jako jsou Mafia, BioShock, Civilization, XCOM, nebo Borderlands na této platformě opět zahrát.

2K zatím žádné vyjádření k celé situaci neposkytlo. Stejně tak jsme se odůvodnění odchodu z GeForce Now nedočkali ani od Activision Blizzard, ani od Bethesdy. Nicméně se zdá, že problém tkví především v dohodě obou stran. A jeho společným jmenovatelem pravděpodobně bude ono placené členství, které přišlo s nástupem finální verze GeForce Now.

Uvidíme, jak se tedy vše bude nadále vyvíjet. Můžeme jen pevně doufat, že se odteď cloudovému hraní bude dařit lépe, abychom si my, hráči, mohli v klidu užít hraní kdykoliv a kdekoliv. Mezitím si můžete přečíst, jak si nezávislý vývojář stěžuje na GeForce Now.