Přípravy na novou zaklínačskou trilogii od CD Projektu RED, kterou v následujících letech odstartuje singleplayerové RPG s pracovním označením Polaris, jsou zjevně v plném proudu. Dokazuje to Sebastian Kalemba, který na Twitteru oznámil, že se ujal režie celé trilogie, potažmo celé nové ságy Zaklínače, kterou nyní polské studio chystá. Tudíž bude dohlížet na vývoj všech tří chystaných titulů, kterých se nakonec máme dočkat v rozmezí šesti let mezi vydáním první a třetí části trilogie.

Kalemba byl v minulosti spojený hlavně s prací na animacích. Při vývoji Zaklínače 3 se podílel na vzniku animací postav a pod expanzí Srdce z kamene je podepsán jako vedoucí animátor. Na nespecifikovaném projektu pracoval jako kreativní ředitel a při pohledu na rozšíření O víně a krvi a Cyberpunk 2077 najdeme jméno Sebastiana Kalemby v souvislosti s pozicí ředitele animací. Před příchodem do CD Projektu RED už přitom vedl tým animátorů ve studiu Piranha Bytes při vývoji RPG Risen 3: Titan Lords.

„Věřím, že nic není nemožné a že posouvání laťky, vyprávění emocionálních příběhů a vytváření světů je důvod, proč tu jsme. Jsem pyšný na to, že jsem součástí CDPR a pracuji s tak talentovaným a zapáleným týmem,“ napsal Kalemba na Twitteru při oznámení jeho kariérního postupu. Důvod, proč byl do pozice herního ředitele vybrán zrovna on, z pochopitelných důvodů neoznámil.

Když ale došlo na oznámení vývoje nového Zaklínače, který zahájí další trilogii, dozvěděli jsme se, že herním ředitelem projektu je Jason Slama. Toho si fanoušci v minulosti zpravidla spojovali s velmi dobrou podporou karetní hry Gwent: The Witcher Card Game po jejím plnohodnotném vydání. Za zmínku stojí, že krátce po oznámení projektu Polaris, jenž bude pohánět engine Unreal 5, se Slama kupříkladu vyjádřil, že nepřipustí crunch, tedy velké množství přesčasů a tlaku na vývojáře zejména v posledních fázích vývoje. Ale teď se zdá, že se po něm slehla zem.

I když se někteří fanoušci na sociálních sítích Kalemby i ostatních zaměstnanců CD Projektu RED, kteří novému hernímu řediteli ve velkém gratulují, snaží ptát, jaká je nyní Slamova pozice, dosud nemáme v tomto směru k dispozici žádné oficiální informace. Bude mít snad Jason Slama na starosti pouze projekt Polaris a další dva díly trilogie již zcela nechá na Kalembovi? Odstoupil ze své pozice? A pokud ano, z jakého důvodu? To bohužel nevíme. Zdá se ale, že v zákulisí slavného polského tvůrčího celku se dějí zajímavé věci.