Stronghold: Warlords z března minulého roku se nezařadil mezi klenoty série, přesto stavba hradu a jejich správa ve východní Asii nedopadla nejhůře. Ve FireFly Studios ale míří dál a začínají lákat na další díl.

Nepojmenovaný Stronghold se nachází ve fázi předprodukce a je vytvářen v Unreal Enginu 5. Vývojáři se tak vzdali své vlastní technologie Vision Engine a hodlají real-time strategii z izometrického pohledu postavit na moderní technologii od Epic Games.

Tvůrci slibují charakteristickou atmosféru Strongholdu a naznačují, že bychom tentokrát mohli mít na starost i správu vozového parku, pokud takový mechanismus bude zapadat do zbytku hry. Hlavní důraz bude nadále kladen na budování vlastní pevnosti, její obranu a útok na pevnosti ostatních.

Co se týče další budoucnosti Strongholdu, tak se týmu líbí atmosféra fantasy. Je možné, že jednoho dne vyjde další spin-off. To ale nejspíš záleží také na představě společnosti Devolver Digital, která FireFly Studios na konci minulého roku koupila.

Nový Stronghold by mohl vyjít za přibližně tři roky.