Včera během živého vysílání nám Ubisoft konečně odhalil podrobnosti o nadcházející sezóně pro Rainbow Six Siege. Jde již o druhou sezónu tohoto roku a ponese název Operation Steel Wave. Měla by nám přinést přepracovanou mapu House, několik (menších) změn a především dva zcela nové operátory. Konkrétně norského útočníka z Ace a obránkyni Melusi z Jižní Afriky.

Ace, bývalý člen norské vnitřní gardy, je vybaven výbušným lepivým zařízením známým jako SELMA, které dokáže udělat díru o velikosti až tří panelů do každé zdi a vytvořit tak perfektní útočnou pozici nebo vstupní bod do nějaké místnosti. Melusi, dříve členka Jihoafrické národní obranné síly, naopak využívá jiné technické vymoženosti v podobě elektronického gadgetu Banshee. Jakmile se k tomuto zařízení přiblíží nepřítel začne vydávat hlasité bzučení a vy tak získáte přehled o každém pohybu vašeho protivníka. Zároveň ho také dokáže značně zpomalit.

Mapa House, která byla původně vydána jako součást základní hry v roce 2015, se nyní dočkala rozsáhlých změn. Došlo k jejímu rozšíření díky přidání suterénu, podkroví a kancelářské věže. Zkrátka už nebude tento příměstský domek v Los Angeles vypadat jako dřív - bude ještě lepší.

Nová sezóna také přinese nový rozmístitelný výstražný alarm pro obránce, který vám oznámí přítomnost nepřátel, plus obvyklou řadu vylepšení a vyvážení hry, jak je uvedeno v podrobném videu vývojářů výše, případně popsáno na oficiálním webu.

A kdy si budeme moc všechen ten nový obsah vůbec vyzkoušet? Vlastně už teď. Ubisoft totiž pro tuto aktualizaci spustil na platformě PC testovací server, který vám umožní otestovat nadcházející herní funkce. Vývojáři tak mohou přijít na řadu problémů a vyřešit je ještě před spuštěním sezóny. Datum spuštění sice není zatím oznámeno, ale je jasné, že veškerý zmiňovaný obsah bude dostupný zdarma na Xbox One, PS4 a PC. Držitelé Year 5 Passu budou mít k novým operátorům přístup o týden dříve.