Z nejočekávanější hry roku 2020 se stala kontroverzní záležitost, která zejména na konzolích PlayStation 4 a Xbox One fungovala velmi špatně. CD Projekt RED postupně problémy opravil, hru vylepšil, ale stále to není ideální. Jeden by si myslel, že to nejhorší má Cyberpunk 2077 už za sebou. To by ovšem nesmělo docházet k odkladům.

Nejprve to byl odklad next-gen verzí na první čtvrtletí roku 2022. Majitelé PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S se už tak nějak smířili s tím, že na lepší kvalitu titulu si počkají. Teď se k tomu přidávají i plánované aktualizace a dodatečný obsah. To vše mělo původně dorazit do konce letošního roku, ale podle aktualizovaného plánu je vše nyní směřováno na rok 2022.

Plán CD Projekt RED aktualizoval včera. Vyplývá z něho, že patche, aktualizace, různá vylepšení, stejně jako slibovaná bezplatná DLC, máme čekat v prvním čtvrtletí příštího roku. Nemluvě o placených expanzích po vzoru třetího Zaklínače. Ty jsou v plánu ještě později.

Vývojářům zkrátka nejde nic, co si naplánovali. Poslední patch s označením 1.31 pro Cyberpunk 2077 dorazil už v polovině září a řešil řadu více či méně známých problémů.

Před několika dny se společnost CD Projekt Group rozrostla o americké studio The Molasses Flood. Jedná se o tým, jenž má na svědomí rogue-like dobrodružství The Flame in the Flood z roku 2016 a loňský survival Drake Hollow.