Nadcházející PlayStation hrou pro PC je Uncharted: The Legacy of Thieves Collection (remastery her Uncharted 4 a Uncharted: Lost Legacy s českými titulky), která vyjde někdy během letošního léta. Poté může následovat Returnal.

Hardcore střílečka, jež vyšla exkluzivně na PS5 loni v dubnu, se s největší pravděpodobností objevila v databázi Steamu. SteamDB totiž hlásí projekt Oregon. V souborech se objevují odkazy na planetu Atropos a režim výzvy Tower of Sisyfos. Kromě toho byl titul označen tagy jako „bullet hell“, „sci-fi“, „rogue-lite“ a „rogue-like“.

Všemu potom nahrává tvrzení serveru VGC, že od jednoho zdroje získal záběry, které ukazují Returnal na PC. Už loni byl přitom Returnal součástí uniklého seznamu her služby GeForce Now. Od té doby byla potvrzena řada her, mimo jiné remasterovaná trilogie Grand Theft Auto nebo PC verze God of War.

Sony dosud na PC vydala Horizon Zero Dawn (2 398 000 prodaných kopií), God of War (971 000 kopií) a Days Gone (852 000 kopií).

„Po nouzovém přistání v tomto formujícím se světě se musí Selene vydat na cestu za svobodou skrz nehostinnou krajinu prastaré civilizace. V naprosté izolaci a o samotě musí zuby nehty bojovat o přežití. Znovu a znovu se jí to nedaří – a tak je nucená s každou svou smrtí svůj boj opakovat. Během neúnavné hry s roguelike prvky objevíš, že kromě planety se s každým novým cyklem mění i předměty, které máš k dispozici. Každá nová smyčka tě konfrontuje s novými kombinacemi, jež tě postaví na hranici tvých možností, i novými souboji, které prověří tvé schopnosti strategického uvažování,“ představuje Sony hru Returnal.