Začátek roku je pravidelně ve znamení odkladů. Letošní rok je na ně bohužel obzvlášť bohatý. K zástupu odkladů se nyní přidává polská společnost CI Games, respektive její Sniper Ghost Warrior Contracts 2. Stealth akce měla vyjít v prvním čtvrtletí tohoto roku. Nyní vývojáři počítají, že hru vydají ve druhém čtvrtletí roku 2021.

Generální ředitel Marek Tymiński přes magazín Biznes vzkazuje, že jsou spokojeni se současným stavem hry a navzdory odkladu nabídne hra větší množství obsahu. Mluví o výrazně rozšířené verzi, s přihlédnutím k platformám, na kterých má titul současně vyjít.

Strategií CI Games je vydávat hry na co největším počtu platforem a současně. Datum vydání Sniper Ghost Warrior Contracts 2 se dozvíme v tomto čtvrtletí, stejně tak cílové platformy a další informace. Dříve se zmiňovaly verze pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Sniper Ghost Warrior Contracts vyšel 22. 11. 2019 a má na kontě více než milion prodaných kusů - celá série přes 11 milionů. Tvůrci se po neúspěšném Sniper Ghost Warrior 3 s otevřeným světem vrátili k lineárnějšímu zážitku odstřelovače a vyplatilo se. Ghost Warrior Contracts 2 kráčí ve stejných šlépějích a je zasazen do moderní verze Středního východu. Hrát budete za elitního odstřelovače, který vyžívá nové zbraně a vybavení, aby eliminoval cíle v rozsáhlých mapách.

Přečtěte si také: Zásah do hlavy na 1506 metrů předvádí Sniper: Ghost Warrior Contracts 2

Těšit se máte na dramatickou kampaň pro jednoho hráče odehrávající se na Středním východě podél libanonských a syrských hranic. Za úkol máte zdánlivě nemožnou misi - zákeřný kriminální syndikát a postavit je před soud. Novinkou budou cíle na extrémně velkou vzdálenost, přesahovat mají jeden kilometr. To doposud žádná jiná hra na počítačích a konzolích nenabídla.

Dříve byly potvrzeny dvě kampaně pro jednoho hráče, pět odlišných a rozsáhlých map, 24 nových smluv a řada vedlejších operací a samozřejmě i lepší zážitek z odstřelování. Uvidíme, co nakonec nabídne plná verze, když má být rozšířená.