Pokud vám náhodou týden a půl staré zprávy unikly, pracuje se na novém Mass Effectu. Ten byl oznámen společně s dříve uniklým remasterem původní trilogie, Mass Effect: Legendary Edition.

Víme, že je vývoj dalšího dílu teprve v začátcích, takže si na první detaily ještě nějakou dobu počkáme. V rámci knihy BioWare: Stories and Secrets From 25 Years of Game Development se k nám ale dostaly concept arty z připravovaného Mass Effectu, které by mohly poukazovat na pár skutečností

Kromě „Mud Skipperu“ se nám ukázalo dalších sedm obrázků.

Potenciálně nejzajímavější jsou ovšem ty, které díky Tumblru unikly jako poslední. Na nich totiž vidíme výstavbu nového Mass Relaye, což by mohlo poukazovat na pokus o dobytí Andromedy nebo mezi-galaktické cestování; stejně tak jako obrázek ukazující stavby, které lehce evokují architekturu Remnantů právě z Mass Effect: Andromeda.

V neposlední řadě se nám dostal i matný pohled na rasu. Zde se fanoušci domnívají, že by mohlo jít o angarany, rasu, která byla představena v Andromedě. Nicméně je to všechno jenom spekulace.

Než se všechno tohle potvrdí nebo vyvrátí, tak si budeme muset počkat ještě dlouhou dobu. Kde a kdy byste si představovali další Mass Effect vy?