Anshar Studios z polských Katovic přichází s vlastní verzí singleplayerového kyberpunkového RPG. Gamedec se odehrává z izometrického pohledu a soustředí se na detektiva, který řeší zločiny ve virtuálních světech. Pomocí svého důvtipu budete shromažďovat informace od svědků a podezřelých a přicházet na kloub podvodným plánům.

Hra nás zavede do Varšavy 22. století. Technika budoucnosti je natolik vyspělá, že pojen skutečný je relativní a život a smrt mají mnoho významů. Virtuální světy vyvolávají problémy lidské povahy: chtíč, lenost, závist a pýchu. Obyvatelé těchto virtuálních herních světů potřebují specialisty. Těmi jsou soukromí detektivové se zkušenostmi z těchto světů, kteří pracují na odhalování tajemství a zkoumají mechanismy skryté v těchto realitách na zakázku svých klientů.

Přečtěte si také: Autoři Weird Westu chystají odlišné akční RPG

Vy se stanete jedním z nich. Budete Gamedec a navštívíte řadu vizuálních světů - od záludného prostředí připomínajícího farmu, přes temně-noirové kyberpunkové reality až po říše založené na fantasy. Pomocí svého kodexu a dedukce rozluštíte fakta a důkazy a uzavřete případ. Budete si ale muset najít odpovědi na otázky a reagovat podle vlastní etiky, integrity nebo jen smyslu pro poetickou spravedlnost.

Titul se soustředí na interakci s NPC, shromažďování informací a důkazů, což povede k různým možnostem dialogu. Každopádně, vždy byste měli mít alespoň tři nebo čtyři možnosti, jak daný problém vyřešit. Jak to dopadne, zjistíme 16. 9. letošního roku na PC. Později zavítá i na Nintendo Switch a možná i na konzole od Sony a Microsoftu.