Akční adventura Gotham Knights ze světa Temného rytíře byla oznámená sice teprve nedávno, a vydání se dočkáme až příští rok, ale marketing už běží v plném proudu a stále se dozvídáme nové věci.

Patrick Redding z WB Games Montreál, stojící za projektem, se nechal pro PlayStation.Blog slyšet o příběhu, světě, záporácích a hratelnosti jejich nové hry.

Hned zkraje se dozvídáme, čím se od sebe čtyři hratelné postavy - tedy Nightwing, Robin, Red Hood a Batgirl - liší i po stránce toho, jak se za ně hraje. Red Hood se má zaměřovat na střílení ze zbraní a brutální útoky, zatímco Nightwing je více o akrobacii, Robin se spíše zaměřuje na stealth a stavové efekty k narušení nepřátel a Batgirl má kombinovat „laserově-přesný, cílený a efektivní přístup útočníka zblízka s hromadou odolnosti a možnosti využít její prostředí pomocí hackování.

Jinými slovy to znamená, že ačkoliv budete moci hrát za kohokoliv a dělat víceméně totéž, určité postavy jsou více přizpůsobené ke konkrétnímu hernímu stylu. S tím se váže fakt, že každá postava bude mít svoje specifické vlastností a dovednostní strom, který se mezi nimi nebude sdílet, včetně unikátního vybavení.

Pokud jde o samotný příběh, naši hrdinové se samozřejmě vydají vstříc Sovímu tribunálu, který ze stínu ovládá celý Gotham. Chybět ale nemají ani b (víme například o Misteru Freezovi) a celkově menší rybky, před kterými budeme chránit i obyčejné lidi.

Redding se pyšní hlavně tím, že celý Gotham nabídne tunu variance a komplexnosti, která se bude vyvíjet a měnit postupem v příběhu napříč několika dny. Kromě souboje budeme i hledat důkazy, které nás posunou dál v samotném příběhu. A jak budeme postupovat dál a vylepšovat si naší postavu, tak se budou pomocí levelů zlepšovat i nepřátelé.

Podle Reddinga ovšem slouží levely jenom k tomu, abyste zvážili, jak k souboji přistupovat. U nepřátel s nižší úrovní můžete trochu experimentovat, zatímco u silnějších nepřátel by nebylo od věci se držet stealthu nebo změnit výbavu.

Gotham Knights vychází příští rok pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X.