Sony pokračuje se svou invazí počítačové základny. Po vydání exkluzivit Horizon: Zero Dawn a Days Gone a oznámení, že se na PC podívá také Uncharted 4 se samostatným Uncharted: The Lost Legacy v rámci kolekce Uncharted: Legacy of Thieves, se mohou majitelé počítačů těšit na další přírůstek.

Společnost Sony poměrně nečekaně oznámila PC verzi jednoho z jejich největších hitů posledních letGod of War z roku 2018. Na tu se můžeme těšit už 14. ledna/januára 2022 skrz Steam a Epic Games Store.

Samotné oznámení doprovází také oznamovací trailer se záběry ze samotné PC verze, přičemž byla zároveň spuštěna oficiální stránka na Steamu, která poukazuje na několik dalších detailů. Do počítačové verze byla přidána podpora ambientních okluzí GTAO a SSDO včetně odemčených snímků za sekundu, podpory ultraširokých monitorů, stínů s vyšším rozlišením, vylepšených odrazů a dalších věcí.

Majitelé novějších grafických karet od Nvidie také určitě potěší podpora technologií DLSS a Reflex.

Steam v současné době české titulky neuvádí, nicméně v PS4 verzi God of War z roku 2018 jsou. Očekáváme je také u PC verze. Samotná PC verze byla odhalena už dříve v uniklých informacích z databáze GeForce Now. Že by na tomto úniku bylo přece jen něco pravdy?

OFICIÁLNÍ OBRÁZKY Z PC VERZE GOD OF WAR

Za předobjednávku PC verze God of War získáte:

  • Sadu brnění Death’s Vow pro Krata a Atrea
  • Guardian skin pro štít
  • Buckler of the Forge skin pro štít
  • Shining Elven Soul skin pro štít
  • Dökkenshieldr skin pro štít

Severský příběh Krata v příštím roce uzavře God of War: Ragnarök, které bylo oznámeno pro PlayStation 5 a PlayStation 4.

VLASTNOSTI PC VERZE

Špičková grafika: Ohromující grafika byla na PC ještě vylepšena. Užij si skutečné rozlišení 4K, na podporovaných zařízeních [MU1] s odemčenou snímkovou frekvencí pro maximální výkon. Uprav si nastavení pomocí široké škály grafických předvoleb a možností, včetně stínů s vyšším rozlišením, vylepšených odrazů, přidání podpory GTAO a SSDO a mnoha dalších prvků.

Podpora technologií NVIDIA DLSS a Reflex: Kvalita se snoubí s výkonem. Využij na vybraných grafických procesorech Nvidia výkonu renderování pomocí umělé inteligence NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) ke zvýšení snímkové frekvence a generování krásných a ostrých snímků. Nízkolatenční technologie NVIDIA Reflex ti na grafických procesorech GeForce umožní rychleji reagovat a provádět těžší kombinace s bleskovou odezvou, po které toužíš.

Přizpůsobení ovládání: Hraj svým stylem. Díky podpoře bezdrátových ovladačů DUALSHOCK®4 a DUALSENSE®, široké řady dalších gamepadů a plně přizpůsobitelným nastavením pro myš a klávesnici můžeš každou akci vyladit podle svého herního stylu.

Podpora ultraširokého monitoru: Ponoř se do hry jako nikdy předtím. Vydej se na cestu severskými říšemi a užij si úchvatné výhledy v panoramatickém širokoúhlém zobrazení. Díky podpoře ultraširokoúhlého formátu 21:9 přináší hra God of War™ zážitek v kinematografické kvalitě, který ještě víc rozšiřuje původní úchvatné filmové ztvárnění.

OFICIÁLNÍ POPIS HRY

Vstup do severské říše: Pomstu olympským bohům má Kratos již dávno za sebou a teď se pohybuje v říši severských bohů a netvorů. V tomto tvrdém a nelítostném světě bude muset bojovat o přežití a současně učit svého syna, aby dokázal totéž…

Chop se druhé šance: Kratos je opět otcem. Kratos je jako učitel a ochránce svého syna odhodlán vydobýt si jeho respekt a zároveň nucen ovládnout svůj hněv, který jej dlouho utvářel, protože se se synem pohybují ve velmi nebezpečném světě.

Vydej se do temného světa hrozivých tvorů: Od mramoru a sloupů bohatě zdobeného Olympu do drsných lesů, hor a jeskyní předvikingských severských legend… tohle je nový a velmi odlišný svět s vlastním panteonem tvorů, příšer a bohů.

Pusť se do surového fyzického boje: Kamera nahlížející přes rameno přibližuje hráči dění jako nikdy předtím a boj v God of War™ tak odráží panteon severských tvorů, jimž bude Kratos čelit: velkolepost, zuřivost a odhodlanost. Nová hlavní zbraň a nové schopnosti zachovávají charakteristický duch série God of War a současně představují vizi střetu, která udává nový směr žánru.

Recenze PS4 verze God of War