To největší si Ubisoft nechal na konec. Jejich největší značka dostala spoustu prostoru a vzhledem ke všem oznámením i zaslouženě. Před chvílí jsme vám přinesli podrobné informace o Assassin's Creed Mirage – návratu série ke kořenům, který vyjde příští rok.

Není to ovšem jediná věc, kterou Ubisoft se svou značkou plánuje. Ačkoli to tak může na první pohled vypadat, Assassin's Creed Mirage nebude tzv. „flagship“ dílem. Nový velký díl série se totiž jmenuje Codename Red a bude se odehrávat ve fanoušky dlouho očekávaném feudálním Japonsku!

Bohužel ale nečekejte více informací. Víme akorát, že budeme prožívat příběh šinobiho, půjde o open-world RPG v podobném stylu, v jakém se ubírají poslední díly série a vývoj má na starost tým z Ubisoft Quebec, tedy vývojáři povedeného Assassin's Creed Odyssey. Zatím nicméně nevíme ani rok vydání; zda tak půjde o konec roku 2023, nebo až rok 2024 není jasné.

Zdaleka to ale nebylo jediné oznámení, které si Ubisoft pro fanoušky série přichystal. Poněkud nečekaně totiž došlo na oznámení druhého velkého dílu. Ten nese jméno Codename Hexe.

O něm jsme se dozvěděli ještě méně informací, ale co víme, je to, že by mělo jít o „velmi odlišný typ zážitku“ oproti ostatním dílům série od týmu z Ubisoft Montreal, kteří pracovali na Assassin's Creed Valhalla. Vzhledem ke jménu bychom nejspíš mohli očekávat minimálně tematiku ježibab. Že by nějaký horor?

Podle dřívějších spekulací má jít o nejtemnější díl Assassin's Creed a zavést nás do éry honu na čarodějnice v Evropě 16. století.

Oba tyto projekty bude každopádně spojovat jedna věc. Project Infinity. O něm jsme informovali už dříve v rámci několika uniklých informací, oficiálně se ale dozvídáme, že nepůjde vyloženě o hru, nýbrž platformu – hub, který bude sjednocovat budoucí Assassin's Creed zážitky na jedno místo. A Codename Red i Codename Hexe patří mezi takové zážitky.

Ubisoft podle všeho dokonce koketuje s myšlenkou návratu, respektive vytvoření samostatných multiplayerových her z této série.

Každopádně to stále není všechno. Ještě je tu Codename Jade. To už není velkým dílem série jako předchozí „Codename“ tituly. Jedná se o mobilní hru a má jít o první ze série, která bude v otevřeném světě. Slibována je možnost vytvořit si vlastní postavu a všechny součásti, které byste čekali od běžných dílů – parkour, stealth i souboje. Hra se přitom bude odehrávat ve starověké Číně v roce 215 př. n. l.

Na pospas nezůstali každopádně ani fanoušci Assassin's Creed Valhalla. Ti se mohou po expanzi Dawn of Ragnarok těšit na ještě alespoň jednu další – The Last Chapter.

Ta by měla v následujících měsících zakončit některé načaté příběhové linky, stejně tak jako nám dát možnost se setkat s některými nejen významnými historickými osobami.

Přesné datum vydání oznámeno nebylo, nicméně půjde o questovou linku zdarma.

Ze všech oznámení je to nicméně všechno. Skoro. Ve spolupráci s Netflixem je ve vývoji ještě jedna další mobilní hra i hraný seriál, o čemž jsme informovali v samostatné novince.

Co na budoucnost Assassin's Creed říkáte?