V Dakar Desert Rally se svezete i s historickými kousky. Společnost Saber Interactive skrz nové video představuje rallyové klasiky z 80. let v podobě vozidel DAF Truck Turbo-Twin a Peugeot 405 Turbo 16 Ariho Vatanena. Autoři je využívají, aby hráče nalákali na dražší Deluxe Edition, jež odemkne legendární vozy v den vydání hry.

DAF Truck Turbo-Twin je považován za dvoumotorovou nákladní bestii, která v poušti dokonce předjížděla osobáky. Nakonec ale Dakar nevyhrála a do historie se zapsala nejen výkonem, nýbrž i velkou tragédií nizozemského týmu. Při té zemřel navigátor Kees van Loevezijn a zbytek posádky Theo van de Rijta si z havárie odnesl těžká zranění.

Studio Saber Interactive v traileru (nahoře) připomíná ikonickou scénu, kdy v písečných dunách závodí speciál DAFu s Peugeotem.

Také byl představen Season Pass. K výše zmíněným historickým vozidlům přidá 5 budoucích balíčků s novými vozy, dvě nové rallye události a zcela novou mapu, která dosud nebyla odhalena.

Abyste věděli, jaké prostředí vás ve hře čeká, tak k tomuto je určeno další video, představuje krajinu Saúdské Arábie, kde budete řádit se širokou škálou licencovaných vozidel od předních světových výrobců, včetně motocyklů, automobilů, nákladních vozů, čtyřkolek a SSV.

Dakar Desert Rally vyjde 4. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.