V sedm večer jste mohli sledovat náš první oficiální pokus sjednotit českou a slovenskou herní scénu. Po vzoru ze zahraničí jsme se ve spolupráci s Asociací českých herních vývojářů pokusili vytvořit jeden velký pořad, který oznámí nadcházející novinky vývojářů z České a Slovenské republiky. Vysílán byl v angličtině na našem YouTube, Steamu a Twitchi.

LUNAPARK DLC PRO MIMPI DREAMS

Jako první jsme představili nový dodatečný balíček do adventury, plošinovky a logické hry v jednom. České studio Dreadlocks Mobile pro fanoušky Mimpi Dreams chystá výlet do Lunaparku, kde na ně čekají barevné atrakce, zábavné hádanky a roztomilé postavy. V tomto novém světě s novým příběhem, postavami a kostýmy budete na vše sami. DLC epizody tradičně nenabízí žádné balonky s nápovědou a v tomto případě tomu není jinak.

Těšit se můžete už brzy na PC, Nintendu Switch, Androidu a iOS.

FRAGMENTS OF A MIND

V březnu 2022 budete moci na počítačích prozkoumat surrealistický svět Kasandřiných zvrácených snů v nezávislé akci Fragments of a Mind. Vaším úkolem bude porazit silné nepřátele v epických bitvách. Budete muset přemýšlet nestandardně, abyste našli a odhalili jejich slabiny. Dále se vyhýbat nástrahám a utíkat před nepřáteli.

„Po nečekaném zvratu událostí v odlehlé horské chatě se Kassandra ocitá v pasti svých vlastních zvrácených snů. Aby z nich unikla, musí tyto noční můry prozkoumat a odhalit jejich význam prostřednictvím vlastních ztracených vzpomínek. Jak se vydává hlouběji do nočních můr, brzy se ukáže, že nic není takové, jak se na první pohled zdálo,“ uvádí nás do příběhu vývojáři.

Na Steamu si můžete stáhnout demoverzi.

QFIELD

To multiplayerovou first-person a third-person arénovou střílečku s míčem ve stylu fotbalu nám ukázal vývojář z Frozen Phoenix. V QFIELD popadnete raketomet a vaším úkolem je vstřelit soupeři góly v rychlém fotbalovém zápasu. Kromě online multiplayerového PvP proti kamarádům nebo protivníkům z celého světa nabídne titul i skvělý zážitek pro jednoho hráče. Můžete trénovat na další zápas prostřednictvím pečlivě připravené kampaně offline výzev nebo můžete bojovat proti AI protivníkům různých obtížností, které je těžké rozeznat od skutečných hráčů.

Už dnes si můžete na Steamu zahrát demo.

MONTANA DLC PRO AMERICAN TRUCK SIMULATOR

SCS Software si pro fanoušky American Truck Simulatoru připravili teaser trailer na další rozšíření mapy. Tentokrát se můžete těšit na Montanu.

SPACEXPLORER

Zanedlouho v předběžném přístupu na Steamu vychází spaceXplorer. Jde o fanouškovskou poctu úsilí společnosti SpaceX inspirovat lidstvo, aby se konečně stalo vesmírnou civilizací. Na počítačích a ve virtuální realitě zažijete na vlastní kůži starty, lety a přistání vesmírných lodí. Čekají na vás náročné minihry, prozkoumání vtipných memů a mnoho dalšího.

Cílem tohoto zážitku je přinést hráčům zábavnou a poutavou formou všechny úspěšné aspekty cestování vesmírem.

DEVORIAN: LEFT BEHIND

Raději byste dobrodružnou hru zasazenou do postapokalyptického streampunkového světa? Tak přesně takový vám nabídne Devorian: Left Behind. Svět je rozdělen do tří kapitol a prozkoumáte je v roli mladé inženýrky Amber a jejího zvířecího společníka Montyho. Nejprve je ale nutné přežít v drsném ovzduší plném sazí a kouře.

„Tvůj domov je přežívající vesnice ve světě zahlceném sazemi a kouřem, sotva dotknutá světlem slunce – a i to nemusí vydržet navěky. Vydej se na dobrodružství za vyřešením záhady okolo nedávných tragédi a odkryj tajemství pod vrstvou sazí,“ lákají vývojáři ze studia Dark Sheep na svou hru. První kapitola dorazí na Steam už v prvním čtvrtletí roku 2022.

1428: SHADOWS OVER SILESIA

Ve formě traileru se nám připomenula temná akční adventura s fantasy prvky zasazená do reálné středověké Evropy. V 1428: Shadows over Silesia na vás na pozadí skutečných historických událostí čekají především nelehké hádanky a náročné souboje, ale také stealth pasáže a důležitá rozhodnutí.

Už v roce 2022 na Steamu.

THE LAST ORICRU

Skrz gameplay záběry s komentářem jsme se mohli detailněji seznámit s chystaným akčním RPG titulem The Last Oricru, které klade velký důraz na příběh a volby hráče. Hráč se probouzí ve sci-fi středověkém světě na pokraji války a začíná ovlivňovat celý jeho osud. Hru si můžeš užít v režimu jednoho hráče i jako kooperativní hru více hráčů.

The Last Oricru se chystá pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

MATCHO

Ano, na vlastní prezentaci jsme nemohli chybět ani my. Ukázali jsme teaser trailer naší nové hry Matcho. Video bylo k vidění v posledním Showtime. Už brzy se můžete těšit na plnohodnotný trailer.

ARTIFICIAL

ARTIFICIAL je logická, na fyzice postavená hra z pohledu první osoby, odehrávající se v podzemní kolonii na asteroidu 2031 XT.

Na první pohled je zřejmé, že v kolonii se něco velice zvrtlo. Jako hráč budete vrženi do víru dění a postupně budete odhalovat více a více o světě okolo sebe. Během cesty, několik tisíc metrů pod zemí, narazíte na spousty překáže a pastí.

Ondrej Angelovič má v plánu ARTIFICIAL vydat na Steamu v prvním čtvrtletí roku 2022. Titul nabídne tři až pět hodin dlouhý příběh.

Silicomrades

Silicomrades je 2D top-down kooperativní střílečku pro dva hráče. Hráči hrají za dva roboty a bojují proti nezastavitelné byrokracii.

„Ve světě posedlém byrokracií stála Továrna produkující dvojice robotů pochybné kvality. Toto jsou jejich příběhy. Silicomrades je 2D top-down couch co-op střílečka pro dva hráče, ve které dvojice robotů bojují proti nezastavitelné byrokracii. Postavte si své vlastní roboty z rozdílných součástek — sami si určete, v čem budou vynikat, ale také jakým způsobem se nevyhnutelné ztráty šroubků a matic projeví. Zahajte revoluci proti až kafkovsky absurdní vládě a přidejte se k Odboji bojujícímu proti robo-politikům za práva starých a nekvalitních robotů.“

Na Steamu si můžete stáhnout demoverzi.

Repeat

Repeat je logická first-person hra s bezhlavou hrdinkou v hlavní roli a Repeat. Co dál? Nekonečný prostor, Repeat box, puzzly a Bubble suit! To vše v unikátním kosmickém světě, který musíte zachránit. Jen si to představte: Kosmická Dullahan, nekonečný prostor a kolaps.

Na Steamu najdete demoverzi. V demoverzi se setkáte s unikátním levelem. Získáte informace o tom, jak se Repeat hraje a současně si prověříte hardwarové nároky.

Co je Repeat Box? Jednoduché malé zařízení, díky kterému ovládáte směr, kudy se bude herní prostor opakovat. Co dál? No vlastně s vámi bude mluvit. Repeat Box je ve skutečnosti hlava naší kosmické Dullahan. Víc vám o sobě řekne až ve hře!

Galaxy Highways

Galaxy Highways je vesmírná sci-fi střílečka, ve které podnikáte pirátské nájezdy do hvězdných systémů obydlených mimozemšťany. Ničíte nepřátelské lodě, vesmírné stanice, mateřské lodě nebo bosse. Důležité je dokončit všechny mise dříve, než vás nepřátelské obranné systémy zničí svými silnými vlnami.

Hru očekávejte v roce 2022 na Steamu.

BULÁNCI 2.0, KINGDOM COME NA STEAM DECKU A DALŠÍ

Součástí přenosu toho bylo mnohem více. Ukázali jsme nedávno hry, které vyšly, nezapomnělo se na Bulánky 2.0 a podívat jste se mohli i na to, jak funguje Kingdom Come: Deliverance na Steam Decku.